Antonescu, despre homosexuali: Sa se bucure de drepturi egale, nici mai multe, nici mai putine

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 21:34
2934 citiri
Antonescu, despre homosexuali: Sa se bucure de drepturi egale, nici mai multe, nici mai putine
Foto: epochtimes-romania.com

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca homosexualii trebuie sa se bucure de aceleasi drepturi fundamentale ca restul cetatenilor, precizand ca lucrurile sunt reglementare "normal" in prezent, iar optiunea sexuala este o chestiune intima.

Antonescu a fost intrebat daca apreciaza ca minoritatea homosexualilor ar trebui sa aiba mai multe drepturi si daca aceasta dezbatere ar putea avea loc la revizuirea Constitutiei.

"Eu personal cred ca orice minoritate care este in cadrele constitutionale si legale trebuie sa fie respectata si trebuie sa fie protejata in drepturile sale (...) Si ca liberal si ca om politic care considera ca esenta democratiei nu sta doar in a numara cine are mai multe voturi si a-i da decizia aceluia, ci din a face sa fie echilibrate si respectate drepturile tuturor, consider ca si aceasta minoritate, ca si oricare alta, trebuie sa se bucure de aceleasi drepturi fundamentale (...) indivizii trebuie sa se bucure de acealeasi drepturi fundamentale ca si toti ceilalti. Nu cred ca trebuie sa aiba drepturi in plus, nu cred ca trebuie sa aiba drepturi in minus. Nu cred ca trebuie tratat cineva intr-o asemenea chestiune ca o categorie speciala", a raspuns Antonescu.

"Orientarea, viata, activitatea sexuala, sunt niste chestiuni intime, strict personale ale fiecaruia, ca vorbim de heterosexuali, ca vorbim de homosexuali, si in sensul acesta - asa cum nu agreez marile manifestatii, parada nu stiu cui - cred ca fiecare trebuie sa isi desfasoare, ca sa spun asa, sa-si afirme si sa-si practice optiunile la un nivel intim, si pentru care sa nu fie incriminat, sa i se dea drepturi mai putine sau drepturi mai multe", a mai sustinut presedintele PNL.

In ceea ce priveste o eventuala modificare a Constitutiei in aceasta privinta, Antonescu a mentionat ca personal nu are vreo propunere in acest sens.

"Cred ca lucrurile sunt reglementate normal, cred ca astazi legislatia Romaniei este una europeana, inaintata, fireasca intr-o democratie, dar daca asemenea propuneri vin, e normal ca ele, orice propunere ar veni sa fie discutate. Care e decizia? Vom vedea...", a mai afirmat Antonescu.

Presedintele PNL a comentat inclusiv declaratiile liderului senatorilor PNL, Puiu Hasotti, privindu-i pe homosexuali.

"Nu a avut niciun fel de intentie in acest sens dnul senator Hasotti, dar fara indoiala afirmatia asa cum a fost facuta este regretabila, profund regretabila, pentru ca ea este de natura - indiferent ce intentie a avut cel care a lansat-o - sa jigneasca un grup de oameni, un grup de cetateni care au in egala masura cu noi toti ceilalti dreptul de a fi respectati, de a nu fi jigniti, de a nu fi asezati intr-o conditie de excludere sau de marginalitate (...) Consideram afirmatia domnului Hasotti, si o considera si domnia sa, una profund regretabila", a declarat Antonescu.

El a mentionat ca PNL a avut o atitudine cat se poate de clara si coerenta si a fost un "varf de lance" la momentul la care s-a produs dezincriminarea, prin scoaterea din Codul penal a articolelor care ii vizau pe homosexuali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Crin Antonescu homosexuali Hasotti, #Antonescu homosexuali , #presedinte PNL