Antonescu despre nominalizarea lui Melescanu la CCR: Suntem in razboi politic

Marti, 08 Iunie 2010, ora 23:07
4845 citiri
Antonescu despre nominalizarea lui Melescanu la CCR: Suntem in razboi politic
Foto: Realitatea TV

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a explicat, marti, ca liberalii au fost nevoiti sa propuna la Curtea Constitutionala un politician, pe Teodor Melescanu, si nu un specialist in drept constitutional pentru ca "suntem intr-un razboi politic" si "exista pericolul progresiv al dictaturii".

Intrebat la Realitatea TV de ce liberalii nu au contribuit la depolitizarea Curtii Constitutionale propunand un adevarat profesionist, de genul Corneliu Liviu Popescu sau Gheorghe Piperea, specialisti apropiati de PNL, si au decis sa desemneze drept candidat tot un politician, pe senatorul Teodor Melescanu, Antonescu a explicat mai intai ca legea nu prevede anumite criterii pe care trebuie sa le indeplineasca o astfel de nominalizare, iar Teodor Melescanu este profesor de drept constitutional.

In plus, in opinia liderului liberal "suntem intr-un razboi pentru care nu exista factori de pace", un razboi "care ne toaca".

"Ma apar cu Curtea Constitutionala", a mai replicat Antonescu, subliniind totodata ca "exista pericolul progresiv al dictaturii" din partea lui Traian Basescu, care, dupa ce a ocupat toate pozitiile cheie in stat, incepand cu DNA, "acum vrea sa ocupe si Curtea Constitutionala".

"Suntem intr-un razboi pe care il ducem pentru apararea unui minim de democratie in Romania. Nu l-am inceput noi", a mai explicat Crin Antonescu de ce liberalii au preferat sa desemneze un politician de cariera si nu un specialist in drept constitutional la Curtea Constitutionala.

Pentru cele doua fotolii de la Curtea Constitutionala ramase vacante dupa expirarea, luni, a mandatelor lui Ioan Vida si Nicolae Cochinescu, Camera Deputatilor si Senatul trebuie sa faca noi nominalizari iar acestea sa fie supuse votului.

In timp ce PD-L a facut doua nominalizari din afara spectrului politic, Stefan Mircea Minea (la Camera Deputatilor) si Iulia Antoanela Motoc (la Senat), PSD si PNL s-au sustinut reciproc in cele doua camere, votand doi candidati cu o indelungata cariera politica: Valer Dorneanu (PSD) respectiv Teodor Melescanu (PNL).

Desemnarea noilor reprezentanti ai Parlamentului trebuia sa se faca de cateva saptamani, potrivit legii, doar ca miza uriasa reprezentata de puterea pe care a ajuns sa o aiba CCR in controlul vietii politice a impiedicat obtinerea unor rezultate printr-un vot care sa nu poata fi pus la indoiala.

Astfel, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, este amenintat de PSD cu suspendarea din functie pe motiv ca nu semneaza decizia de nominalizare a lui Valer Dorneanu desi acesta a obtinut saptamana trecuta mai multe voturi decat candidatul propus de PD-L, in timp ce Anastase (PD-L) sustine ca votul trebuie reluat in plen, deoarece prima oara nu a existat cvorumul necesar iar rezultatul votului nu este valabil.

PSD vrea s-o suspende pe Roberta Anastase (Video)

Roberta Anastase: PSD face o presiune inacceptabila la adresa mea

Si la Senat rezolvarea problemei a fost amanata pentru saptamana viitoare.

Intre timp, judecatorul Ion Predescu (fost senator PSD) a preluat ca interimar functia de presedinte al Curtii Constitutionale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Emilia Șercan, despre comportamentul lui Adrian Cioroianu: "Grosolănie inimaginabilă" De ce spune că directorul BNaR ar trebuie să își dea demisia
Emilia Șercan, despre comportamentul lui Adrian Cioroianu: "Grosolănie inimaginabilă" De ce spune că directorul BNaR ar trebuie să își dea demisia
Emilia Șercan a explicat, într-un interviu acordat paginademedia.ro, că Adrian Cioroianu (directorul Bibliotecii Naţionale a României) a făcut publice materialele cerute spre consultare de...
"De ce își șterge Adrian Cioroianu comentariile cu iz interlop?" Ministrul Culturii, Raluca Turcan, prinsă în scandalul momentului
"De ce își șterge Adrian Cioroianu comentariile cu iz interlop?" Ministrul Culturii, Raluca Turcan, prinsă în scandalul momentului
ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet - ApTI şi CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică solicită, într-o scrisoare deschisă...
#Crin Antonescu Curtea Constitutionala, #Melescanu Curtea Constitutionala, #nominalizari CCR , #presedinte PNL