Antonescu, despre numirea procurorilor: Vad neclar. Nu ma trageti de limba!

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 14:49
4858 citiri
Antonescu, despre numirea procurorilor: Vad neclar. Nu ma trageti de limba!
Foto: B1TV

Crin Antonescu a comentat marti, decizia premierului de a renunta la desemnarea procurorului general si a sefului DNA spunand ca asteapta clarificari din partea acestuia si anuntand ca PNL isi asuma in continuare Ministerul de Justitie, un nou ministru urmand sa fie decis miercuri.

Intrebat de jurnalisti cum vede decizia luata de Victor Ponta la finalul sedintei de la CSM, Crin Antonescu a raspuns ironic: "Vad neclar".

"Astept clarificari, probabil ca premierul le va da", a adaugat el.

Presedintele PNL a respins speculatiile aparute in presa in zilele anterioare, potrivit carora intre PNL si PSD s-ar fi facut un "troc" cu ministere, liberalii urmand sa renunte la Ministerul Justitiei.

"Ideea era sa fie din nou PNL atacat cum ca doreste compensatii, ca vrea sa rascumpere, ca vrea un purcoi de bani, asa zice un coleg al dumneavoastra pofticios", a spus Antonescu, explicand ca, de fapt, discutiile au stat cu totul altfel, mai exact ca daca premierul ar fi propus-o pe Laura Codruta Kovesi la sefia DNA, PNL ar fi luat in considerare sa "renunte la Ministerul Justitiei de tot".

Ponta renunta sa desemneze procurorii sefi si anunta o noua procedura de selectie

Presedintele CSM: Nu s-au pronuntat nume pentru parchete, am spus ce exigente avem

"Nu ma trageti de limba, sa nu ma anchetati fara mandat"

In actuala conjunctura insa, conducerea PNL se va reuni miercuri intr-o sedinta a Biroului Politic, "grabita un pic".

"Daca se clarifica si premierul nereusind sa rezolve in urgenta cazul, numirea procurorilor, are nevoie de cineva la Ministerul Justitiei, ministerul e in responsabilitatea politica a PNL si maine, in acest Birou Politic, vom face si propuneri pentru a desemna un candidat de ministru care isi va asuma si responsabilitatea fireasca, constitutionala, de a face propunerile respective", a declarat presedintele PNL.

Intrebat de un jurnalist daca miercuri se va incheia interimatul lui Ponta la Ministerul Justitiei, Crin Antonescu a replicat ironic: "Interimatul se incheie in 45 de zile. Dar se poate sa fie dureros si atunci scurtam suferinta".

Crin Antonescu a tinut sa precizeze ca inca nu exista o decizie finala, existand posibilitatea ca premierul sa discute in aceasta seara cu presedintele, asa cum a si anuntat, iar cei doi sa ia o cu totul alta decizie, adica "decid sa ingroape ce s-a intamplat".

"Ce stim deocamdata - ca totul e neclar", a subliniat Antonescu.

Presedintele PNL a refuzat sa dea nume de posibili ministri ai Justitiei. "Am si eu niste ipoteze in minte, dar stiti ca acest ipoteze nu se discuta. V-am lua painea, e pacat(...) Nu pot sa vorbesc despre niciun nume acum, va rog sa ma intelegeti si sa nu ma trageti de limba, sa nu ma anchetati fara mandat", a continuat Antonescu malitios.

Intrebat de un jurnalist daca viitorul ministru al Justitiei va alege tot procedura indelungata recomandata de UE, de numire a procurorilor sefi, Crin Antonescu a raspuns ferm: "Sigur! Va trebui!".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Antonescu numire procurori, #Antonescu Ponta procuror general, #Antonescu nou ministru Justitie , #presedinte PNL