Antonescu despre oferta lui Ponta: Nu e de actualitate, 2014 e o tinta indepartata

Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 21:36
829 citiri
Antonescu despre oferta lui Ponta: Nu e de actualitate, 2014 e o tinta indepartata
Foto: romanialibera.ro

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, ca ipoteza formulata de liderul PSD Victor Ponta, ca liberalii sa dea presedintele, iar PSD premierul nu este una de actualitate, insa i-a multumit social-democratului "pentru formulare".

"Eu multumesc disponibilitatii exprimate de presedintele PSD pentru ca, la o adica, un candidat al PNL sa fie sustinut la presedintia Romaniei in 2014. Nu suntem insa in 2014, nu presedintia Romaniei e subiectul cel mai arzator pe agenda si nu suntem, cele doua partide, in situatia de a discuta, cel putin in acest moment, un asemenea pact politic", a afirmat liberalul, intrebat daca a mai meditat asupra "ofertei" PSD.

El a explicat ca PSD si PNL au propriile programe, cu propriile intentii.

"Suntem doua partide care, fiecare, dorim ca dupa urmatoarele alegeri sa facem parte din Guvernul Romaniei si sa conducem Romania in sensul guvernarii. O astfel de formula eu nici nu o privesc drept o oferta, ci drept o ipoteza pe care dl Ponta a formulat-o. Din punctul nostru de vedere, nu e o ipoteza de actualitate, desi ii multumesc pentru asemenea formulare", a sustinut Antonescu.

Liberalul a punctat ca presedintele Romaniei si "indirect, premierul Romaniei" sunt decisi de electorat, "nu de un partid, doua sau chiar mai multe". "Fiecare dintre noi ne dorim sa dam si premierul, sa dam si presedintele, sa guvernam, sa ne impunem programele, asta este ceva normal, dar nu suntem in situatia in care sa facem asemenea intelegeri in momentul de fata. 2014 e o tinta foarte indepartata. Nu ma intereseaza 2014 (...)", a reliefat Antonescu.

Potrivit acestuia, a face acum intelegeri pentru urmatorii cinci ani "nu e potrivit". "Nici nu cred ca asta a fost sensul vorbelor domnului Ponta. In fond, domnia sa a descris intr-un anumit context faptul ca nu e o lupta de orgolii, asa cum a fost prezentata de multe ori si cred ca in privinta asta are dreptate", a aratat Antonescu.

Presedintele PSD Victor Ponta a afirmat duminica, la Pro Tv, ca si-ar dori ca social-democratii si liberalii sa tina cont de preferintele electoratului, astfel ca se poate discuta varianta ca PNL sa dea presedintele, avand in vedere cota in sondaje a lui Crin Antonescu, iar PSD sa dea premierul.

Intrebat daca ar fi dispus sa conduca un Guvern PSD-PNL, liderul social-democrat a raspuns ca nu poate impune PSD-ul cine va conduce un viitor executiv.

Discutiile intre PNL si PD-L nu depind de cine conduce PD-L, ci de ce face acest partid

Liderul PNL, Crin Antonescu a mai declarat, luni, ca discutiile dintre PNL si PD-L nu depind de persoana care se afla la conducerea PD-L, ci de ceea ce face acest partid, subliniind ca intre cele doua formatiuni nu e loc nici de discutii, nici de negocieri.

Solicitat sa comenteze o afirmatie a vicepresedintelui PNL, Dan Radu Rusanu, potrivit caruia liberalii ar putea decide in privinta colaborarii cu PD-L dupa ce democrat-liberalii isi vor alege o noua conducere, Antonescu a spus: "Eu cred ca atitudinea noastra fata de PD sau fata de orice alt partid de pe scena politica nu este determinata de cine il conduce, ci de ce face acel partid".

"A discuta cu PD nu depinde de persoana care il conduce, ci de atitudinea acestui partid, de ceea ce face el, mai ales ca este un partid la guvernare. Ori, indiferent ca e condus de domnul Boc sau de altcineva, in momentul de fata si de ani buni, PD este un partid nociv, care dauneaza Romaniei, care a dus Romania intr-o criza fara precedent, este un partid cu tendinte de partid-stat intr-un grad nemaiintalnit pana acum si, ca atare, raporturile dintre noi nu pot fi nici de discutie, nici de negociere, cu atat mai putin de colaborare", a subliniat liberalul.

El a mai spus ca Rusanu are dreptul sa-si exprime propriile opinii.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Crin Antonescu PNL, #declaratii Victor Ponta PSD , #presedinte PNL