Antonescu, despre plangerea penala impotriva lui Basescu: Sa o semneze Firea, nu un intreg colhoz politic

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 19:53
7188 citiri
Antonescu, despre plangerea penala impotriva lui Basescu: Sa o semneze Firea, nu un intreg colhoz politic
Foto: Facebook/Crin Antonescu

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni seara, ca nu va semna plangerea penala impotriva presedintelui Traian Basescu, plangere despre care premierul Victor Ponta a anuntat ca o va depune marti.

Seful Executivului a declarat, luni, ca plangerea, intocmita pentru santaj si amenintare, va fi semnata de senatori si deputati, aceasta amendand "atacul mafiot efectuat", duminica seara, de Traian Basescu la adresa sotului senatoarei PSD Gabriela Firea.

"Nu semnez plangerea impotriva lui Traian Basescu. Sigur ca ce a facut presedintele este inacceptabil, dar de aici si pana la un gest politic de partid, initiat de domnul Ponta pentru partidul sau, este cale lunga", a spus liderul liberal la Romania TV.

Acesta a precizat ca, intocmai ca presedintele, "nici Victor Ponta nu evita sa ameninte". "E scandalos ca primii doi oameni din stat se comporta, la vedere, asa cum spuneam acum multe luni, ca doua capetenii de banda, luptandu-se pentru controlul asupra justitiei", a adaugat Crin Antonescu.

Potrivit acestuia, scandalul "Ponta-Basescu este mai vechi: nici Basescu nu evita sa ameninte cu puscaria, nici Ponta nu evita sa spune ce are de facut justitia".

Liderul liberal a mentionat ca, "din punct de vedere juridic, o plangere penala trebuie facuta de persoana care se considera vatamata, nu de un intreg colhoz politic la chemarea lui Victor Ponta, sa o semneze doamna Firea.

Mie mi se pare caraghios ca eu i-as da o mana de ajutor lui Basescu pentru ca nu semneaza 300 de insi o plangere penala", a conchis Antonescu.

Victor Ponta a declarat, luni, ca va fi depusa o plangerea penala, pe care o va semna atat el, "cat si toti senatorii si deputatii care considera ca un asemenea comportament mafiot trebuie sanctionat legal".

Anuntul prim-ministrului Victor Ponta a fost catalogat drept "o trasnaie" de catre reprezentantii Opozitiei. Deputatul PNL Alina Gorghiu, membru in comisia juridica, a explicat de ce premierul nu poate semna plangerea penala in acest caz.

Ponta ii face plangere penala lui Basescu, Opozitia reactioneaza: O trasnaie cu probleme de logica

"Sunt sigura ca premierul Ponta stie ca nu poti sa semnezi o plangere penala, daca nu ai calitate. Ca eu, deputatul Alina Gorghiu, pot sa condamn declaratiile presedintelui Traian Basescu, cum pot sa le condamn si pe cele ale premierului Ponta referitoare la justitie, dar nu pot sa semnez o plangere penala impotriva unui om care n-a savarsit o infractiune impotriva mea.

Este o problema de logica pe care o are premierul. Sa o semneze doamna Firea, daca s-a simtit amenintata si a facut public acest lucru, si eu sunt de acord ca presedintele Baseascu a sarit calul si nu e prima data, dar legea e simpla, teoria juridica e simpla, premierul nu o cunoaste, nu e prima data. N-am cum sa semnez o asemenea plangere penala impotriva lui Traian Basescu, pe o fapta pe care a savarsit-o impotriva altui om.

(...) O plangere penala impotriva lui Traian Basescu pentru faptele declarate aseara (duminica seara - n.red.), categoric nu am calitate sa semnez, nu impotriva mea s-au adresat. Dar pot sa condamn public, moral si politic declaratiile aberante de aseara", a declarat Alina Gorghiu, pentru Ziare.com.

Ponta: Plangere penala pe numele lui Basescu. Sunt convins ca va ajunge la inchisoare

La randul sau, liderul deputatilor PDL, Tinel Gheorghe, a spus ca afirmatia lui Traian Basescu reprezinta "o declaratie politica" si nu poate fi interpretata altfel.

"Nu s-a discutat in grupul parlamentar PDL o asemenea 'trasnaie', iar daca domnul Ponta vrea sa se duca in penal, n-are decat sa se duca. Noi o tratam ca o declaratie politica si, ca mesaj, PDL spun tuturor liderilor politici sa lase justitia sa se pronunte si sa-si faca treaba.

Nu cred ca presedintele a vrut sa spuna decat ceea ce si spune de fiecare data, ca justitia este libera, nu poate fi interpretata altfel. E problema lui Victor Ponta, e razboiul domniei sale, sa si-l duca, cine se simte lezat, sa sa duca sa-si rezolve treaba. Noi o tratam ca pe o declaratie politica", a declarat Tinel Gheorghe, pentru Ziare.com.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Crin Antonescu plangere penala Traian Basescu, #plangere Traian Basescu Crin Antonescu, #Traian Basescu plangere penala semnatari , #presedinte PNL