Antonescu, despre tupeul Elenei Udrea, majoratul lui Boc si mintea lui Basescu

Luni, 31 Mai 2010, ora 21:04
3870 citiri
Antonescu, despre tupeul Elenei Udrea, majoratul lui Boc si mintea lui Basescu

"E grav daca noi am ajuns ca in tara asta una ca doamna Udrea, care a avut pana acum contracte cu statul, sa declare ca s-a hotarat ea ca cine vrea sa faca afaceri cu statul sa nu mai detina functii publice", a declarat luni presedintele PNL, Crin Antonescu.

Liderul liberal se plange ca mai exista oameni in tara asta care sa il creada pe ministrul Turismului, dar si televiziuni care vin sa ii laude intentiile, desi a facut multe afaceri cu statul pana acum.

"Mai rau e ca se gasesc si in Romania oameni care sa o creada", a mai spus Antonescu la Realitatea Tv.

Presedintele PNL a subliniat ca ceea ce face Guvernul Romaniei azi este de un cinism rar intalnit.

"Ei isi spun asa: 'Reusim sa parcurgem criza lasand cu buza umflata cativa milioane care pana la urma ce ar putea sa faca?' Solutia actuala este plecarea acestui guvern si oprirea intrarii acestor masuri in vigoare. Va urma o motiune de cenzura si cred ca fiecare parlamentar va avea o raspundere in plus.

Este bine de retinut ca, daca aceste masuri intra in vigoare, nu va incalzi pe nimeni ca peste doua luni s-ar putea sa cada Boc. Nu mai are importanta atunci pentru ca pensiile si salariile sunt afectate si nenorocirea vine peste oameni", a mai declarat Antonescu.

Liderul PNL l-a atacat in mod indirect pe Traian Basescu spunand ca nu Emil Boc este vinovat.

"Boc e ca si cum nu are inca majoratul. Nu raspunde de actiunile sale. Cred ca nu ar trebui sa conduca o tara, sa depuna marturie sau sa voteze", a precizat acesta.

PNL indeamna la proteste pasnice

Presedintele PNL Crin Antonescu a explicat ca indeamna la proteste pasnice pentru ca orice putere, daca nu primeste "un raspuns democratic din partea corpului social isi face de cap", adaugand ca Opozitia nu poate face mai mult decat sa sustina o motiune de cenzura si sa prezinte propriile solutii.

Liderul PNL a subliniat ca "o putere care nu primeste un raspuns democratic, pasnic, civilizat din partea corpului social isi face de cap, oriunde. Si in plus, mai mult decat sa actionam pe calea declaratiilor politice, a deciziilor politice, a unei motiuni de cenzura (...) dincolo de faptul ca ne-am pronuntat in sprijinul miscarilor de protest, a grevei generale, dincolo de asta ce-am putea sa facem?".

Basescu, "daca e intreg la minte", va pune un Guvern de tehnicieni

Antonescu a mai declarat ca, in cazul in care Guvernul Boc pica in Parlament din nou, Traian Basescu, "daca e intreg la minte", va lua act ca este presedintele unei tari in criza, cu Executiv respins social, si se va aseza la masa consultarilor pentru a cauta un cabinet de tehnicieni.

"Daca e intreg la minte si chiar ia act ca e presedintele unei tari in criza, al carei Guvern a cazut prin motiune de cenzura si in buna parte prin respingere sociala, atunci se aseaza la masa, cauta un Guvern, dupa parerea mea nu poate fi decat de tehniceni pentru ceva vreme, ca nu avem timp de combinati politice, si eu cred ca din toate propunerile care s-au facut si de la sindicate si de la patronate si de la celelalte partide politice se poate gasi un compromis de program macar pentru lunile urmatoare", a conchis Antonescu.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...