Antonescu: Dinu Patriciu minte, nu a avut nicio legatura cu formarea USL

Duminica, 31 Iulie 2011, ora 21:12
4563 citiri
Antonescu: Dinu Patriciu minte, nu a avut nicio legatura cu formarea USL
Foto: Arhiva

Presedintele PNL, Crin Antonescu, l-a acuzat pe omul de afaceri Dinu Patriciu de minciuna, dupa ce acesta a afirmat, in cadrul unui interviu acordat unor bloggeri liberali, ca si-a "bagat coada in formarea USL".

"Este o minciuna a lui Dinu Patriciu, ca ar avea cea mai mica legatura cu constituirea USL. El a sustinut intotdeauna ca USL este o nenorocire, iar acum vine sa spuna ca a pus umarul. Patriciu nu a avut nicio legatura, formala sau informala, cu acest demers politic. Nu a fost consultat nici de mine, nici de catre liderii PSD in legatura cu formarea USL", a spus Antonescu, duminica, la Antena 3.

"Mi-am bagat coada in formarea USL! Eu, sa stiti ca am sprijinit formarea USL, ba chiar mi-am bagat coada si va fac o marturisire in premiera. Afirm ca sunt autorul egalitatii intre cele doua partide, da", a declarat Dinu Patriciu, vineri, intr-un interviu pentru bloggerii liberali.

Dinu Patriciu a facut aceste afirmatii dupa ce, intr-un interviu publicat de Evenimentul Zilei in aceeasi saptamana, omul de afaceri a subliniat ca, in opinia sa, "alianta struto-camila intre socialisti si liberali poate aduce ceva bun acestei tari astazi, daca nu este dominata de liberali".

Crin Antonescu a refuzat insa sa comenteze aparenta apropiere dintre Dinu Patriciu si Traian Basescu.

"Eu am evitat sa fac declaratii pana acum, mai mult decat schimburi de glume, in raport cu Dinu Patriciu. Nu am nimic cu optiunile oamenilor, cu viziunile lor. Dinu Patriciu este liber sa creada ce vrea. Este o chestiune de caracter si de consecventa ca atunci cand lui Dinu Patriciu ii era greu, cand era saltat de Basescu de pe strada ca un infractor, i-am stat alaturi", a spus Crin Antonescu.

Legat de atacul la adresa USL, liderul liberal si-a exprimat parerea ca Uniunea este "tinta unor campanii de dezinformare si de minciuni", iar "Dinu Patriciu a ales sa joace un rol in aceaste campanii".

Patriciu: USL nu poate aduce ceva bun

Intrebat de ce crede ca preferintele lui Patriciu s-au schimbat, Antonescu a subliniat: "Pe mine ma intristeaza. Dinu Patriciu nu mi-a cerut nimic, deci nu am fost in situatia de a-l refuza cu ceva. Imaginea sustinuta de presa, cum ca Dinu Patriciu face si desface in PNL, este cu totul neadevarata. Este un om pe care il pretuiesc, dar nici eu si nici Tariceanu nu am luat de la el vreo invoire de a face ceva in partid".

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Crin Antonescu Dinu Patriciu, #Dinu Patriciu formare USL, #dinu patriciu traian basescu , #presedinte PNL