Antonescu: Fenechiu si Vosganian, in Guvern. Tariceanu - nu, pentru ca nu vreau eu

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 22:25
7924 citiri
Antonescu: Fenechiu si Vosganian, in Guvern. Tariceanu - nu, pentru ca nu vreau eu
Foto: Facebook/Crin Antonescu

Liderul PNL a vorbit, marti seara, despre structura viitorului Guvern, dezvaluind ca Ministerul de Finante ar putea fi spart in doua - Finante si Buget, iar Ministerul Economiei ar urma sa fie descompus in trei ministere.

Totodata, liberalul a precizat, la Romania Tv, ca Relu Fenechiu si Varujan Vosganian vor fi propusi in viitorul Executiv, in timp ce Calin Popescu Tariceanu nu va fi nominalizat pentru ca "asa vreau eu".

Antonescu a comentat si declaratiile presedintelui Basescu, care a atras atentia ca nu va semna decretul pentru un ministru cu dosar penal, precum Relu Fenechiu ori Liviu Dragnea.

"Deocamdata nu s-a facut nicio propunere, in afara de prim ministru, care nu are niciun dosar, nu s-a rostit niciun alt nume pentru ministri. Am vazut un apel al presedintelui catre cetateni de a nu vota oamenii cu dosare penale. Oamenii au luat scoruri foarte mari, oameni aflati chiar in pragul arestarii au fost votati cu peste 60 la suta", a adaugat liderul liberal.

In ceea ce priveste informatia ca Ministerul de Finante ar putea fi spart in doua ministere - Finante si Buget, iar Ministerul Economiei ar urma sa fie descompus in trei ministere, Crin Antonescu a punctat ca "formula franceza propusa de Victor Ponta e varianta spre care ne indreptam".

Antonescu: Basescu a sunat oameni din PSD pentru functia de premier

"Premierul vorbeste despre logica unei responsabilitati mai concrete. Un ministru sa se ocupe de mai putine lucruri si sa le poata acoperi. Eu am vorbit despre aspiratia mea de a avea un guvern mai mic, cu ministere mai putine. Premierul vorbeste despre logica unei responsabilitati mai concrete, adica sa se ocupe de mai putine lucruri, nu sa fie la varful unei piramide birocratice.

A fost strasnic educat in ultimele luni la scoala zgarceniei a lui Florin Georgescu si am incredere ca a consultat Ministerul de Finante cum sa largeasca Guvernul cu aceleasi costuri", a mai sustinut co-presedintele USL.

Liberalul a mentionat ca "Fenechiu si Vosganian sunt oameni pe care ii voi propune pentru a fi ministri, daca vor fi sau nu alesi asta nu mai stiu. Noi ne dormim toate ministerele, dar nu le vom putea lua pe toate", insistand ca "Relu Fenechiu nu a furat niciodata nimic si nu a intrat in politica sa se imbogateasca". In plus, Antonescu a accentuat ca nu il va propune pe Calin Popescu Tariceanu pentru sefia unui minister. "Pentru ca nu vreau!", a argumentat presedintele liberal.

Ideea cooptarii UDMR la guvernare nu este agreata in PNL

In alta ordine de idei, Crin Antonescu a subliniat ca exista foarte mari rezerve fata de cooptarea UDMR la guvernare, desi, in seara alegerilor, colegul sau din conducerea USL, Victor Ponta, anunta o colaborare cu ungurii.

"Nu avem niciun fel de element care sa justifice discutia despre un guvern USL-UDMR. Vor fi niste discutii si vom vedea daca si in ce fel vom colabora. Domnul Ponta va arata (duminica - n.red.) evantaiul posibilitatilor, ca putem vorbi despre asa ceva, dar exista rezerve in legatura cu aceasta ipoteza. Argumentele sunt de durata mai lunga si exista rezerve puternice si in PSD si mai ales in PNL", a mai spus liberalul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Antonescu guvern Fenechiu Vosganian, #Antonescu guvern alegeri Basescu , #presedinte PNL