Antonescu ii raspunde lui Basescu: De pe Internet poti sa afli ca ai omorat, ca ai violat

Vineri, 07 Ianuarie 2011, ora 15:05
4327 citiri
Antonescu ii raspunde lui Basescu: De pe Internet poti sa afli ca ai omorat, ca ai violat
Foto: Arhiva

Presedintele PNL Crin Antonescu dezminte categoric orice speculatie privind o colaborarare a sa cu fosta Securitate si ii cere presedintelui Traian Basescu sa formuleze clar o acuzatie in acest sens, daca doreste sa o faca si daca are dovezi.

"Niciodata nu am colaborat si nu am avut nicio relatie, de niciun fel, cu fosta Securitate", a declarat Crin Antonescu, vineri, la Realitatea TV, reamintind ca trecutul sau a fost atent verificat de CNSAS, atat atunci cand a candidat pentru Parlament cat si si la prezidentialele din 2009, si s-a dovedit ca "nu a existat si nu exista niciun element care sa arate vreo relatie a mea cu Securitatea".

Antonescu a admis insa ca "aceasta poveste cu 'Porumbacu'" a circulat pe Internet "sub acoperirea anonimatului" in campania electorala pentru presedintie, in 2009, dar "nimeni nu a indraznit sa formuleze o acuzatie sau suspiciune impotriva mea".

"Ceea ce a facut domnul Basescu aseara nu poate fi calificat(...)Daca presedintele mai stie ce vorbeste s-a transformat intr-un fel de colportor al acestor informatii si asta ne spune mult despre nivelul la care a ajuns", a mai declarat liderul PNL, adaugand: "ii cer domnului presedinte Basescu, daca vrea sa formuleze o acuza, sa o faca, iar daca nu sa intelegem cu totii cine este omul care se afla in fruntea statului roman".

Subiectul relatiei lui Crin Antonescu cu Securitatea a revenit in atentie dupa ce, joi seara, la postul public de televiziune, presedintele Traian Basescu a comentat ironic noua alianta PNL-PC, spunand ca a fost realizata intre "Felix" si "Porumbacul", referindu-se la Dan Voiculescu si Crin Antonescu.

Antonescu a mai spus ca in momentul in care a auzit afirmatiile lui Basescu de joi, de la TVR, nu i-a fost nici lui clar la ce se referea presedintele, deoarece acuzatiile potrivit carora el ar fi oferit note Securitatii sub pseudonimul Porumbacu nu i-au ramas in minte si initial a socotit ca este "o categorisire zoologica, asa cum dl Basescu obisnuieste sa faca cu toti adversarii sai politici".

"In mintea mea acest lucru nu a ramas. Eu am citit lucruri si mai ingrozitoare despre mine, la fel cum putem citi despre oricare din actorii politici, inclusiv Traian Basescu. Afli tot felul de lucruri, ca ai omorat, ca ai violat. Sigur ca nu am luat in serios aceste lucruri", a conchis Antonescu.

Basescu apreciaza ironic alianta "Felix cu porumbacul, porumbelul Crin"

Intre Crin Antonescu si fosta Securitate nu a fost stabilita niciodata oficial vreo legatura, dar in timpul campaniei electorale din 2009 pe Internet, inclusiv pe blog-ul lui Crin Antonescu, sub semnatura "Dinu Patriciu", au aparut diverse speculatii pe aceasta tema, neasumate insa de nimeni.

Contactati, vineri, de Realitatea TV, reprezentantii CNSAS, au precizat foarte clar ca nu au fost identificate dosare in arhiva pe numele presedintelui PNL, situatie in care se mentine decizia din 2005 de necolaborare a acestuia cu Securitatea.

CNSAS mentine decizia din 2005 de necolaborare cu securitatea a lui Crin Antonescu

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
ADEVARUL VA IESI LA SUPRAFATA! CRINOFILIA VA FI PEDEPSITA! CEA MAI MARE RUSINE A ROMANIEI SI A TUTUROR ROMANILOR ESTE ACEST FUSTANGIU REPETENT! RUSINE PT. SUSTINATORII MIZERABILI SI CORUPTI!