Antonescu il contreaza pe Ponta: Nu cred ca o campanie electorala de un an este binevenita

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 15:00
2700 citiri
Antonescu il contreaza pe Ponta: Nu cred ca o campanie electorala de un an este binevenita

Liderul PNL Crin Antonescu s-a declarat perfect de acord cu anuntul presedintelui PSD, Victor Ponta, ca social-democratii si liberalii sa participe separat la alegerile europarlamentare de anul viitor, dar l-a contrazis pe partenerul sau de guvernare, atunci cand a venit vorba despre durata campaniei electorale.

"Alegerile europarlamentare sunt alegeri politice, suntem aliati dar facem parte din familii politice diferite, este normal sa participam separat la scrutin", a spus Antonescu luni, dupa sedinta conducerii PNL.

"Cred ca era de preferat ca avem o decizie in interiorul USL, ar fi fost de preferat in locul anuntului unilateral, dar este o decizie de forma, nu de fond. Avem o diferenta de opinie in legatura cu un aspect al acestui anunt: nu suntem de acord ca, de astazi sa inceapa campania electorala pentru europarlamentare. Nu cred ca o campanie electorala de un an pentru alegerile europrlamentare este binevenita.

Cred ca aceasta ar trebui sa inceapa la anul pe vremea aceasta. Nu cred ca este prioritatea PSD-ului sau a Guvernului, prioritatea noastra este succesul actului de guvernare, modificarea Constitutiei, regionalizarea, toate motivele pentru care am primit votul oamenilor.

Presupun ca afirmatia dlui Ponta a fost una simbolica, in sensul de a pregati PSD de alegerile europarlamentare, dar nu avem nevoie de o campanie electorala de un an", a afirmat Crin Antonescu, fara sa explice cu ce ar afecta PNL campania electorala a PSD pentru europarlamentare.

Sambata, in cea de-a doua zi a Congresului PSD, Victor Ponta a anuntat ca PSD si PNL vor merge separat la alegerile europarlamentare din mai 2014.

Ponta: PSD si PNL merg separat la europarlamentare, nu vor mai fi sub umbrela USL

"De luni, incepem campania pentru alegerile europarlamentare din 2014. De luni o incepem, pentru ca in mai 2014 nu vom mai avea la aceste alegeri umbrela USL. Veti putea sa demonstrati in fiecare organizatie, comuna, oras, judet care e capacitatea noastra de mobilizare, sprijnul pe care PSD il are", a spus Ponta.

Crin Antonescu a precizat insa, luni, ca "premierul se bucura in continuare de sprijinul liberalilor".

As vrea sa precizez inca o data ca PNL este parte a acestei gucvernari si isi asuma in intregime alaturi de partenerii sai responsabilitatea pentru aceasta guvernare, noi nu ne scocotim doar cu un picior la guvernare. (...) Premierul se bucura de tot sprijinul nostru, asta inseamna ca putem sa constituim in jurul programului de guvernare, o majoritate si sa functionam ca o majoritate puternica si coerenta", si-a incheiat presedintele liberal declaratia de presa.

Citeste si:
Care va fi configurația parlamentului în noua sesiune din toamnă. Imagine complet diferită față de decembrie 2020
Care va fi configurația parlamentului în noua sesiune din toamnă. Imagine complet diferită față de decembrie 2020
În doar jumătate de an, aproape toate grupurile politice din parlament au suferit modificări după demisii sau revocări, în paralel cu nașterea unor noi structuri care vor oferi parlamentului...
Criza care ar putea adânci recesiunea România. ”Niciun partid nu-și permite să fugă. Trebuie să inventeze un motiv. PNL e cu pistolul la tâmplă”
Criza care ar putea adânci recesiunea România. ”Niciun partid nu-și permite să fugă. Trebuie să inventeze un motiv. PNL e cu pistolul la tâmplă”
România trece printr-un an dificil. Abia ce ieșisem din pandemie, iar războiul din Ucraina a adâncit criza în care ne aflam deja. Deja avem creșteri importante de prețuri la produsele de...