Antonescu: Iliescu si PSD s-au despartit, definitiv, de comunism

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 21:06
3745 citiri
Antonescu: Iliescu si PSD s-au despartit, definitiv, de comunism

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca, prin atitudinea de la discursul regelui Mihai din Parlament, Ion Iliescu si PSD s-au despartit de trecutul lor comunist.

"Momentul a fost oricum intreg. Simbolic, ieri (marti - n.red.), Ion Iliescu si PSD, ca la Ponta nu se punea problema, s-au despartit definitiv de comunism. Tot ieri, simbolic, steagul propagandei comuniste dinainte de 1989 a fost asumat oficial de presedintele Basescu si PDL. Dar, in ciuda interdictiei tacite a presedintelui Basescu, marea majoritate a parlamentarilor PDL a fost acolo. Greutatea istorica a acestui moment i-a castigat pe acesti oameni.

A fost un moment pe care il vom tine minte, pe care merita sa il traiesti. Sigur ca vedem ca renaste o propaganda de tip comunist, e suficient sa citim oficiosul Evenimentul Zilei. Sigur ca tenorii si sopranele au tinut sa contrapuna nobletea regelui cu clasa politica din Romania. (...) Momentul de ieri e si o reusita a clasei politice din Romania. Pentru ca momentul sa se produca, acesti politicieni s-au batut.

Regele Mihai, indiferent cum judeca unii sau altii (...), e un personaj istoric, singurul supravietuitor dintre actorii celui de-al Doilea Razboi Mondial. Prezenta in carne si oase a unui personaj al istoriei nationale (...)Regele Mihai e un personaj reprezentativ al tarii noastre", a spus Antonescu la Antena 3.

El a mai adaugat si ca PDL, daca se pretinde de dreapta, nu ar fi trebuit sa aiba aceasta atitudinea fata de rege.

"Cei din PSD au inteles ca poti sa fii de stanga fara sa falsifici istoria Romaniei, iata ca cei din partidul autoproclamat de dreapta procedeaza aberant - nu exista partid de dreapta care sa aiba o asemenea atitudine", a afirmat Antonescu.

Antonescu: Discursul regelui, cea mai frumoasa zi din viata mea de parlamentar

Presedintele PNL a mai declarat si ca discursul regelui Mihai i-a facut cea mai fericita zi din viata sa de parlamentar si ca astfel Legislativul s-a apropiat de ceea ce ar trebui sa fie.

"A fost cea mai frumoasa zi din viata mea de parlamentar. In mai mare masura ca oricand, Parlamentul Romaniei a semanat ieri cu ideea foarte respectabila de Parlament, cu ce a fost inainte de comunism si cu ce parlamentele din marile democratii sunt.

Exista victorii si infrangeri mai adanci si mai durabile. Pentru mine si PNL, care din 1990 am avut o atitudine de respect si pretuire pentru istoria nationala inainte de comunism, pentru mine si colegii mei care am spus in 1990, la propriu si figurat, "traiasca regele", faptul ca in acest Parlament a avut loc un asemnea eveniment e un lucru pe care nimeni nu ni-l poate lua si o victorie definitiva.

(...)Desi e o victorie si a PNL, nu doar PNL a avut de castigat, dar pe scena politica noi am avut aceasta initiativa, dar momentul nu ar fi fost posibil fara PSD(...)care a sustinut aceasta initiativa si, mai ales, fara UDMR. Motiv de bucurie si de meditatie. UDMR, o formatiune de la putere, din actul guvernamental, reprezentand o minoritate care nu e atat de legata emotional de trecutul nostru, e un motiv de bucurie si recunostinta, dar si de motivatie", a afirmat presedintele PNL.

Citeste si:
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
La Târgu Mureș s-a iscat un scandal între PNL și UDMR după ce primăria a aprobat acordarea în regim de urgență a 80.000 de lei din buget pentru a organiza „Turul ciclist rutier Zseklerla...
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Cel mai în vârstă parlamentar de la USR are doar 55 de ani și o experiență bogată în domeniul apărării, în timp ce, la extrema cealaltă se regăsește un deputat AUR, în vârstă de 72...