Antonescu: In PNL candidam, nu ne vaicarim. De ce nu mai candideaza nimeni?

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 16:50
2778 citiri
Antonescu: In PNL candidam, nu ne vaicarim. De ce nu mai candideaza nimeni?
Foto: Arhiva

Presedintele PNL Crin Antonescu pledeaza, la Congresul liberalilor, pentru statutul adoptat joi seara de Delegatia Permanenta a partidului.

"Sa lasam cat colo cliseele, sa vorbim cu adevarat despre libertate, despre putere, indentitate si nu doar despre cati sunt intr-un BPN, cum se aleg sau cum nu se aleg.

Exista o propunere care mi se atribuie si spun doar ca la acest proiect votat de Delegatia Permanemnta au votat si multi alti oameni. Daca nu ca initiator principal, atunci ca vinovat princilpal de suprimarea libertatii in PNL, vreau sa spun cateva cuvinte", si-a inceput, ironic, Antonescu discursul.

"Am facut impreuna lucruri extraordinare pentru acest partid in cei aproape doi ani de la ultima noastra intalnire. Vom vorbi maine despre ele. Au fost momente foarte grele, iar pentru mine, ca lider, momente deosebit de grele. In unele momente, oameni din afara PNL, cu inima buna si cu drag de noi, imi plangeau de mila ca sunt sau par singur. Nu am fost niciodata singur. Sunt alaturi de mine toti! Nu sunt ei seara de seara invitatii lui Ion Cristoiu si Robert Turcescu, dar sunt acolo(...) Am spus 'Vom invinge!' si am invins", a declarat Antonescu in aplauzele celor din sala.

Antonescu a explicat de ce s-a decis dublarea numarului de vicepresedinti si a subliniat ca in niciun caz nu se poate vorbi de diluarea autoritatii conducerii.

"Conducerea partidului, in sensul tuutror capacitatilor de a lua decizii, ne duce la doua foruri - delegatia permanenta o data la trei luni si BPN o data pe luna. BPN se constituie din membri de drept care sunt toti presedintii organizatiilot judetele ale PNL, sunt liderii grupurilor parlamentare ale PNL, ministrii PNL, presedintii de CJ si primarii liberali de municipii resedinte de judet. Ei formeaza un organism nu care are doar avantajul maximei reprezentativitatii, ci are avantajul ca este un organism deschis, ca o bursa de valori. (...)

Se spune de catre nesfarsitii nostri prieteni ca acest organism e prea mare, pana acuma acuzat ca Antonescu vrea toata conducerea pentru el. Nu este diluala conducerea, am increderea ca intr-un for in care orice presedinte de CJ are un vot, tot atata cat presedintele partidului, vom lua mereu decizia buna, in sensul ca va reprezenta legitim si democratic vointa PNL in acel moment", a completat liderul PNL.

Antonescu le-a spune liberalilor ca votul uninominal este mai comod, insa prefera votul pe lista pentru ca PNL este un partid care isi asuma riscuri.

"Solutia unui vot uninominal e perfect comoda si pentru mine. Nu imi periclita cu nimic sansele la presedintia PNL, nu imi consolida pentru propaganda reputatia de dictator.

Congresul PNL: LIVE

Dar daca as fi ales solutia comoda si nu as fi crezut ca liderii unor partide sunt oameni capabili sa asume rational riscuri, daca nu as fi inteles asta, as fi zis in 2009 ca partidul nu e pregatit sa sustina un candidat la presedintie. Mi-am luat riscul de a disparea de pe scena politica si ne-am dus la acea batalie, eu personal am pierdut-o, PNL a castigat-o", a declarat Antonescu.

"Altcineva de nu candideaza? De nu spun clar este bine asa, eu si urmatorii credem altfel. Trebuie sa stim sa ne luptam, in viata si in politica si in PNL uneoi pierzi, uneori castigi, nu este groaznic sa pierzi, este groaznic sa nu existi, eu exist, PNL exista. Unii continua sa se victimizeze, suntem in PNL, unde in loc sa ne vaicarim , mai bine candidam. Impiedica cineva pe altcineva in acest partid sa o faca", a icheiat Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Antonescu discurs PNL, #Antonescu candidat presedintie PNL , #presedinte PNL