Antonescu insista sa fie sef, nu se transforma in lider (Opinii)

Autor: Cristian Mihai Chis
Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 19:13
3051 citiri
Antonescu insista sa fie sef, nu se transforma in lider (Opinii)

Crin Antonescu nu copiaza de la Traian Basescu doar maniera de abordare a relatiei cu electoratul, pentru a-si perpeli adversarii - barda, tepe, friptura, victimizare, kaput! -, ci si lipsa de deschidere fata de critici. Nu se apleaca asupra principiilor invocate de cei care semnaleaza notele false si, in loc sa acordeze instrumentul, infige o grenada de mana in arcus.

Din pacate. Sunt foarte multi romani care au vazut in pleata sa promisiunea ca, in momentul in care isi va taia urechile si se va tunde, va tine sus steagul Bratienilor. Ca in ecuatia liberala nu va incapea compromisul cu gestionarii, apologetii si beneficiarii comunismului. Ma numar printre ei. Domnul Antonescu a avut in mine un fan pe cat de imbecil, pe atat de sincer, desi imi spuneau unii sa nu inghit tot ce vad, doar nu m-am nascut ieri.

Presedintele PNL tine mortis sa asigure natiunea ca partidul nu va disparea, si ca nu poate fi acuzat ca a abandonat principiile sale fundamentale. Asa-i, PNL nu se va scurge din istorie, insa masca pe care i-a tras-o pe fata presedintele sau, masca ce are tendinta de a se substitui suportului, nu are nimic in comun cu sperantele celor ca mine.

Liberalii pe care-i stiam eu incercau sa demanteleze ideea ca egalitarismul asigura succesul unei societati, si mizau pe promovarea competentelor si stimularea concurentei. Militau pentru asigurarea unor mecanisme economice de natura sa consolideze economia de piata astfel incat intreprinzatorii sa nu vireze taxe si impozite cu sentimentul ca li se smulge o mana. Stiau ca dupa acumulare sanatoasa, statul poate face protectie sociala, si nu invers. In combinatie cu PSD, insa, trebuie sa priveasca spre cei multi - foarte bine! - , sa le promita ca vor fi asistati, in loc sa incerce sa-i invete sa prinda peste.

Liberalii pe care-i stiam eu nu suportau sa bata palma cu profitorii regimului comunist. Li se parea sub demnitatea lor sa fie invitati in emisiuni alaturi de acestia, sa trebuiasca sa-si justifice pozitia de respingere. Cereau marginalizarea lor, scoaterea din functiile publice. N-ar fi acceptat niciodata sa sustina in functia de vicepresedinte al Senatului un colaborator al Securitatii.

Dar pentru asta trebuia sa apara Crin Antonescu, pentru care ambitia personala este superioara interesului unui partid istoric de a pastra in economia sanatatii unei societati o zona de imunitate la indecenta.

Nu e nimic nou, stiu, insa domnul Antonescu insista mereu sa vada in aceasta optica, impartasita de tot mai multi romani, un interes de a obtine ceva de la PDL. Spune mereu vorba lui Dabija, prin urmare trebuie sanctionat.

Daca ar aprecia ca opiniile contrare prestatiei sale sunt animate si de bune intentii, ar reusi sa devina un lider. Deocamdata, e doar sef.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...