Antonescu, la 10 ani de NATO: Meritele regelui Mihai si ale lui Constantinescu, deseori trecute in umbra

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 15:02
2935 citiri
Antonescu, la 10 ani de NATO: Meritele regelui Mihai si ale lui Constantinescu, deseori trecute in umbra

Presedintele PNL Crin Antonescu a vorbit, marti, in Parlament, despre personalitatile care au contribuit la includerea Romaniei in NATO, dorind sa multumeasca in primul rand regelui Mihai si fostului sef de stat Emil Constantinescu.

"Multumesc tuturor acelor personalitati, oameni publici, politici, membri ai guvernelor care au lucrat pentru ca aceasta sansa istorica extraordinara sa fie realitate (intrarea in NATO, n.red). Dar voi numi doi oameni - multumesc in numele PNL Majestatii Sale Regele Mihai 1 si multumesc in numele PNL domnului presedinte Emil Constantinescu.

Nu sunt singurii care au lucrat si si-au asumat decizii curajoase, in cazul presedintelui Constantinescu, dar sunt oameni ale caror merite au fost trecute cel mai adesea in umbra", a spus Antonescu, la sedinta solemna pentru aniversarea a 10 ani de la aderarea Romaniei la Alianta Nord-Atlantica.

10 ani de cand Romania e tara NATO - mesaje politice in contextul anexarii Crimeii

Liderul liberal a tinut sa mentioneze ca aceasta zi este una de sarbatoare pentru ca a reprezentat sansa istorica pentru ca Romania sa se bucure de libertate si securitate.

"Niciodata Romania n-a avut in istoria sa atatea si asemenea garantii de securitate. Niciodata Romania n-a facut parte in toata istoria sa dintr-un asemenea club. Niciodata in istoria sa Romania nu a avut mai multa importanta, greutate si mai multe resurse geostrategice decat astazi prin apartenenta sa la NATO.

Multumesc intai de toate Armatei Romane si structurilor operative de intelligence care au dovedit si dovedesc loialitate, profesionalism, spirit de sacrificiu. Au dovedit-o cu pretul sangelui de atatea ori in Balcani, Irak, Afganistan.

Ioan Mircea Pascu: NATO e ca o societate de asigurari

Astazi, din nou, Armata Romana este un segment de elita al societatii romanesti si este poate institutia din Romania cea mai respectata si apreciata de partenerii nostri externi", a mai spus Antonescu.

In final, fostul lider al Senatului a tinut sa precizeze ca este necesara alocarea a 2% din PIB cheltuielilor de aparare.

"Angajamentul pe care noi l-am facut de a aloca minimum 2% din PIB cheltuielilor de aparare, pe care nu l-am putut indeplini, mai ales in contextul crizei economice, trebuie luat astazi in serios. Ca daca NATO e spatiu si garantie de libertate si securitate, prezervarea acestor valori e datoria noastra a tuturor, in fiecare zi", a conchis Antonescu.

Parlamentul Romaniei tine marti o sedinta solemna care marcheaza implinirea a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO si a 65 de ani de existenta a Aliantei Nord-Atlantice. La sedinta participa, pe langa numerosi fosti sefi de stat, guvern si oficiali care au contribuit la aderarea tarii in NATO, premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Comentarii
Doresc disparitia PSD
rank 5
Doresc disparitia PSD
rank 5