Antonescu, la congresul TNL: Sunt liberal, de dreapta, monarhist

Sambata, 07 Mai 2011, ora 11:45
4799 citiri
Antonescu, la congresul TNL: Sunt liberal, de dreapta, monarhist
Foto:Antena 3

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, la Congresul Tineretului National Liberal, ca acuzele ca PNL nu ar mai fi o formatiune de dreapta nu sunt altceva decat "propaganda" si ca el, personal, este de dreapta, liberal si monarhist.

"Aud oamenii din tara asta ca PNL nu mai e asa liberal, ca s-a deplasat spre stanga, ca Uniunea Social Liberala este o uniune socialista, de stanga, comunista etc. Vreau sa fac o scurta profesiune de credinta pentru toti oamenii - sunt liberal, sunt un om de dreapta, sunt, cu titlu strict personal, monarhist. Acestea sunt convingerile mele si, cel putin primele 2, ale dumneavoastra, pe care nu le-am ascuns, nu le-am tradat", a spus Antonescu de la tribuna.

"Suntem, ramanem si vom fi liberali, suntem si vom fi niste oameni cu convingeri de dreapta. Pentru cei care macina zi de zi si raspandesc otrava calomniei si deznadejdii, cred ca liberal a fost Spiru Haret si cred in liberalismul lui, nu al lui Daniel Funeriu. Cred pana la capat si cred ca liberalismul nu se face de oameni bogati numai pentru oameni bogati, se face de oameni liberi pentru oameni liberi", a mai spus el.

El le-a multumit tinerilor din TNL pentru loialitatea lor, considerand ca acestia lucreaza pentru Romania atunci cand lucreaza pentru PNL.

"Cred ca aceasta e cea mai mare adunare de liberali la care am participat in ultimii 20 de ani si cred sincer ca si una din cele mai importante. Mesajul meu e unul de recunostinta si speranta. Recunostinta pentru ceea ce multi dintre voi ani de zile ati facut mult si ati facut bine si ce aveti de facut de aici inainte, adica aproape tot".

"Va multumesc pentru credinta, loialitatea pentru culorile si valorile PNL si pentru ca, de cate ori lucrati pentru valorile liberale si partidul liberal, intelegeti sa lucrati pentru Romania", a spus Crin Antonescu.

In opinia sa, PNL trebuie sa duca "o lupta speciala" pentru romanii, care ar fi cazut prada deznadejdii.

"Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l transitem e increderea, nu doar in castigarea viitoarelor alegeri, ci pur si simplu in viitorul Romaniei. E nevoie de o lupta speciala pentru a nu-i lasa prada pe compatriotii nostri deznadejdii.

Politicile liberale pretuiesc profitul, dezvoltarea, bogatia si genereaza prosperitate si oameni bogati, dar liberalismul generos, luminos, al inaintasilor nostri ctitori de tara e ca lumina, e pentru toti si pentru sansa fiecaruia.

A fi liberal inseamna a crede in statul de drept si a apara statul de drept", a conchis seful PNL.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Siegfried Mureşan, ironic la adresa lui Mihai Tudose: Nu am ajuns încă la nivelul la care să comentez glumele sale
Siegfried Mureşan, ironic la adresa lui Mihai Tudose: Nu am ajuns încă la nivelul la care să comentez glumele sale
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan nu a dorit să comenteze afirmaţiile europarlamentarului PSD Mihai Tudose potrivit cărora actuala conducere a Comisiei Europene este cea mai slabă....
Emilia Șercan, despre comportamentul lui Adrian Cioroianu: "Grosolănie inimaginabilă" De ce spune că directorul BNaR ar trebuie să își dea demisia
Emilia Șercan, despre comportamentul lui Adrian Cioroianu: "Grosolănie inimaginabilă" De ce spune că directorul BNaR ar trebuie să își dea demisia
Emilia Șercan a explicat, într-un interviu acordat paginademedia.ro, că Adrian Cioroianu (directorul Bibliotecii Naţionale a României) a făcut publice materialele cerute spre consultare de...
#Antonescu congres TNL, #Antonescu liberal monarhist , #presedinte PNL
Comentarii
Poza nightmare
nightmare
rank 5
Antenescule !!!!.....tu esti doar o gluma a naturii tras de sfori de papusarul turnator securist abject Felix !!!!!....habar n-ai ce este liberalismul si monarhia !!!!.....monarhistii si liberalii adevarati nu fac pacte cu comunistii kaghebisti !!!