Antonescu le-a cerut parlamentarilor PNL sa nu mearga la deschiderea scolilor

Sambata, 12 Septembrie 2009, ora 22:07
831 citiri
Antonescu le-a cerut parlamentarilor PNL sa nu mearga la deschiderea scolilor
Foto: News Iasi

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, sambata, la Iasi, ca i-a convocat, luni, pe parlamentarii PNL intr-o sedinta la Bucuresti, subliniind ca le-a cerut acestora sa nu participe la deschiderea anului scolar ca politicieni.

"Consider absolut legitima pozitia sindicatelor, o inteleg si e dureros ca s-a ajuns aici. (...) Trebuie sa respectam aceasta forma de protest.(...) Le-am cerut parlamentarilor sa nu mearga la deschiderea anului scolar ca politicieni, de altfel i-am convocat luni in sedinta la Bucuresti", a declarat, in conferinta de presa, liderul PNL Crin Antonescu.

Antonescu a reiterat apelul catre Guvern sa retraga pachetele de legi pe care vrea sa-si asume raspunderea.

"Fac apel la Guvernul Basescu - Boc - Geoana sa retraga aceste legi si sa negocieze serios si cu respect cu partenerii sociali. Sa lase aceste legi sa se discute, sa se dezbata si sa fie adoptate in Parlament. Asumarea acestor pachete de legi este o desfiintare a Parlamentului pe care nu o putem accepta. Nu se poate impune doar pentru ca Boc vrea sa-i raporteze lui Traian Basescu ca-i ofera acest element in portofoliul electoral", a precizat Crin Antonescu.

Liderul PNL i-a transmis actualului sef al statului ca asumarea raspunderii nu-i va aduce "multe voturi in plus".

"Pe cine poate pacali Traian Basescu ca l-au apucat brusc dosarul Revolutiei, Ovidiu Musetescu si aceste pachete de legi? in ultimii cinci ani, au fost cu totul alte preocupari", a subliniat Antonescu.

Referindu-se la Mircea Geoana, presedintele PNL a declarat ca pozitia acestuia este "mai jalnica" decat cea a lui Traian Basescu.

"(Mircea Geoana, n.r.) nu are atitudinea unui lider politic. Nu poti face comentarii fara personalitate. Avem la guvernare doua partide cu doi conducatori, Traian Basescu si Mircea Geoana, care sunt egal vinovati de situatia din Romania", a completat Antonescu.

Presedintele PNL a participat la Iasi la Delegatia Permanenta a filialei si la o intalnire cu liderii locali din Moldova ai PNL.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Crin Antonescu, #parlamentari PNL, #deschidere an scolar , #presedinte PNL