Antonescu: Liderii europeni impartasesc aceleasi valori politice si culturale

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 13:56
1883 citiri
Antonescu: Liderii europeni impartasesc aceleasi valori politice si culturale

Presedintele Senatului, liberalul Crin Antonescu, a salutat miercuri prezenta liderilor popular-europeni la Bucuresti, pentru a participa la congresul Partidului Popular European (PPE).

Antonescu s-a intalnit miercuri cu presedintele Adunarii Parlamentare a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OCSE), Riccardo Migliori, care provine din partidul Poporul Libertatii din Italia, membru al PPE.

Dupa intrevederea de la Senat, Crin Antonescu le-a urat succes sefilor PPE reuniti la Bucuresti si a subliniat ca liderii europeni impartasesc aceleasi valori politice si culturale, dincolo de partidele din care fac parte.

"Le urez succes, salut prezenta unora dintre cei mai importanti politicieni europeni la Bucuresti si, cum ii spuneam si domnului presedinte, e un motiv de bucurie ca in aceste zile la Bucuresti sunt atat fruntasii familiei politice populare, familiei liberale, va veni si domnul Stanisev (Serghei Stanisev, presedintele socialistilor europeni - n.red.). Dincolo de existenta mai multor familii politice diferite si aflate intr-o competitie politica democratica, toti impreuna, populari, liberali, socialisti, facem parte din aceeasi familie, familia europeana, care are aceleasi valori politice si culturale", a spus Crin Antonescu.

El a sustinut ca a discutat cu oaspetele italian "lucruri care tin de problematica organizatiei pe care domnul presedinte Migliori o conduce, Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa" - "preocuparea pentru stabilitate in zone, in principal Transnistria, zona Balcanilor, in zona Mediteranei, teme comune care tin de o continuitate a politici in cadrul acestei organizatii".

Riccardo Migliori este presedintele Adunarii Parlamentare a OSCE, organizatia avand ca secretar general un alt italian, diplomatul Lamberto Zannier, care a fost si el prezent la Bucuresti, in luna septembrie, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane.

Presedinte in exercitiu al OSCE este irlandezul laburist Eamon Gilmore.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Crin Antonescu reuniune PPE, #Crin Antonescu valori politice partide, #Crin Antonescu miting USL, #Crin Antonescu intalnire liberali socialisti , #presedinte PNL
Comentarii