Antonescu: Lucrurile care au iesit la iveala despre MRU sunt pantagruelice

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 23:51
6706 citiri
Antonescu: Lucrurile care au iesit la iveala despre MRU sunt pantagruelice

Presedintele PNL Crin Antonescu a sustinut, marti seara, ca sumele cheltuite din bugetul de stat de catre fostul premier Mihai Razvan Ungureanu sunt "pantagruelice", declarandu-se "deranjat" ca astfel de oameni se prezinta ca reprezentand dreapa ca ideologie.

"La dl Ungureanu aceste lucruri care au iesit la iveala sunt uimitoare prin proportii, sunt pantagruelice si daca ceva m-a surprins, totusi, raspunsul atata cat putem sa il numim raspuns public, cel putin cat stiu eu, nu stiu daca dl Ungureanu a mai vorbit in ultimele doua-trei zile, pe care l-a dat. Mai intai, a calificat aceste lucruri drept 'prostiute' si dupa aceea, inteleg ca nu a oferit un raspuns foarte clar in legatura cu aceste lucruri", a spus acesta la Antena 3.

Liderul PNL a precizat ca este o disproportie sa faci astfel de cheltuieli din bani publici, el punctand ca acesti politicieni sunt prezentati si acreditati, pe zi ce trece, ca lideri politici.

"Exista oameni care fac treaba asta pentru domnia sa, fara niciun succes, care ne explica faptul ca ajung in ridicol, ca e nevoie ca vin oaspeti straini, astea sunt niste lucruri caraghioase, adica oaspeti straini vin in Romania ca sa aiba mii de bete sa se scobeasca in urechi si alte lucruri de genul acesta. Ce este relevant insa si infiorator pentru un om - pe care sa spunem ca unii dintre noi nu il agream sau ale carui optiuni politice si atitudini nu le impartasim, totusi e un om tanar.

Avem cativa oameni tineri, ne plac, nu ne plac, dar sunt prezentati si acreditati cu fiecare zi ca lideri politici si cand vezi ce raspuns a putut sa dea dl Ungureanu si cand vezi in sine aceste lucruri care arata ceva - repet - infiorator nu numai pentru ca vorbeau in vremea aceea despre austeritate, oricand si daca tara asta ar fi fost in culmea prosperitatii, e o disproportie sa faci asemenea cheltuieli din bani publici", a punctat el.

Presedintele PNL s-a aratat, personal, deranjat ca persoane politice precum fostul premier Mihai Razvan Ungureanu isi asuma dreapta ca ideologie politica.

"Mai este ceva ce pe mine personal, ma roade. Faptul ca acesti oameni asuma dreapta cu dl Ungureanu prima soprana. Faptul ca asuma dreapta din ce in ce mai acreditati. Si ca un om care predica dreapta sa faca asa cheltuieli din bugetul public este pur si simplu scandalos pentru oricine considera, ca mine, ca este nevoie de o dreapta credibila, de o dreapta onorabila, de o dreapta care sa insemne in primul rand desprinderea in politica de obisnuita de a parazita statul si bugetul public. Restul e anecdota. Pretiozitatea, gravitatea cu care dl Ungureanu vorbeste despre alte lucruri in vreme ce nu poate da raspuns la asta, repet, este si motiv de ras si motiv de plans", a conchis acesta.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...