Antonescu, lui Ponta: Daca vreun presedinte pretinde ca va e sef, nu-l bagati in seama

Vineri, 21 Decembrie 2012, ora 18:14
1855 citiri
Antonescu, lui Ponta: Daca vreun presedinte pretinde ca va e sef, nu-l bagati in seama

Presedintele PNL Crin Antonescu i-a spus premierului Victor Ponta, vineri, inaintea sedintei de investire a ministrilor noului Guvern, ca liderul Executivului nu are niciun sef si ca nu ar trebui sa il bage in seama pe niciun presedinte care pretinde acest lucru.

"Aveti, domnule premier, in spatele dumneavostra cea mai puternica majoritate care a existat in Romania dupa 1992, izvorata direct si legitim din votul cetatenilor. Va asigur ca veti avea din partea noastra ceva imperios necesar, veti avea parte de exigenta unui control parlamentar autentic, in primul rand din partea propriei majoritati.

Un Guvern puternic inseamna nu un Guvern care si-a anexat o majoritate parlamentara - am avut in ultimii trei o asemenea situatie. Un Guvern puternic inseamna ca mereu sa aiba suportul sursei sale de legitimitate - Parlamentul si cetatenii. Nu aveti niciun sef, domnule premier. Daca mai apare un presedinte care sa pretinda asta, nu-l bagati in seama", a afirmat liderul liberal.

Antonescu, lui Ponta: Veti avea parte de exigenta propriei majoritati

Acesta le-a spus colegilor sai parlamentari ca "suntem un Parlament neobisnuit de mare numeric, avem un Guvern neobisnuit de mare, numeric, e un lucru esential pentru democratie sa fim un Parlament nu doar mare, ci si puternic, sa fiti un Guvern nu doar mare, ci si puternic".

Presedintele PNL a mentionat si ca nu conteaza "cine e la putere azi si cine a fost ieri", ci conteaza sa respectul si functionarea pe baza faptului ca nu se poate avea democratie fara relatia Putere - Opozitie.

"Salut exceptionala deshidere a unui premier social-democrat catre intelesul faptului ca economia nu se poate dezvolta cu lozinci, catre intelesul esential si fertil ca protectia sociala nu se poate face fara dezvoltare economica autentica. (...) Stiu ca multi dintre noi il privesc pe Victor Ponta, daca nu cu invidie, cu un soi de admiratie fata de oamenii care au reusit", a mai spus Crin Antonescu.

F.N.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...