Antonescu, lui Ponta: Sa nu cadem intr-o capcana bazata pe un sofism grosolan

Luni, 27 Februarie 2012, ora 23:30
3159 citiri
Antonescu, lui Ponta: Sa nu cadem intr-o capcana bazata pe un sofism grosolan
Foto: crinantonescu.ro

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca USL ramane la fel de polemica si ca nimeni din Opozitie nu va spune ca situatia este "bunicica" atat timp cat lucrurile sunt "intolerabile, de neacoperit".

"Victor Ponta pomenea de parti mai mult sau mai putin polemice ale USL. USL este la fel de mult sau de putin polemica. Nici nu este vorba, in fond, de polemica, este vorba de faptul ca noi nu putem si nu vrem sa cadem intr-o capcana bazata pe un sofism grosolan", a declarat Antonescu, la cateva minute dupa ce Ponta declarase ca el a devenit partea mai putin polemica a USL.

Antonescu a explicat apoi, la inceputul dezbaterii USL privind fondurile europene, ca nimeni din USL nu o sa fie moderat cand e vorba despre lucruri "de neacoperit".

"A fi radical sau a fi moderat, a fi tolerant sau a fi intransigent nu inseamna sa te joci cu adevarul. De dragul moderatiei, nimeni din USL, nici eu, nici Victor Ponta, nici nimeni dintre colegii nostri, nu va spune vreodata ca ''A! In materie de absorbtie a fondurilor europene situatia e asa si asa, nu e chiar asa de rea, e bunicica''.

Asa cum in domeniul sanatatii nu vom putea spune niciodata ca suferinta unor bolnavi, cauzata de deficientele si nesimtirile sistemului, sunt exagerate, ca suferintele nu sunt chiar asa de mari, deficientele nu sunt chiar asa de mari. Nu.

Capacitate de dialog, toleranta, inseamna sa stai la masa, sa schimbi idei, sa participi intr-o competitie democratica cu idele tale, nu inseamna sa falsifici un adevar, sa spui ca hotia e doar incompetenta sau neglijenta, sa acoperi lucruri care sunt intolerabile si de neacoperit", a precizat el.

"Iar acuzatia de natura polemica adusa mereu si mereu, cu inversunare, de propagandisti care sunt platiti sa faca asta, ca USL nu propune solutii, este contrazisa de acest document, de aceasta discutie", a adaugat Antonescu, in cadrul dezbaterii initiate de USL pe tema fondurilor europene.

Ponta - partea mai putin polemica a USL

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, in Parlament ca el a devenit partea "mai putin polemica" din cadrul USL si ca Opozitia trebuie sa renunte la constatarile privind faptul ca Romania este pe ultimul loc in toate.

"Cred ca aceasta dezbatere ar trebui sa fie subiectul numarul unu al acestei perioade, nu doar decizia referitoare la POSDRU, practic incapacitatea noastra, deja, patologic aproape, de a folosi fondurile europene.

Nu o spun cu titlu polemic, pentru ca eu am devenit partea mai putin polemica a Uniunii, dar aceasta incapacitate a noastra, ca tara, de a folosi cei mai ieftini bani care exista in lume, anume fondurile nerambursabile europene, reprezinta un subiect mult mai important decat numirile de sefi in diferite structuri, afise de injurat Opozitia si orice altceva vad ca preocupa cea mai mare parte a celor de la putere", a declarat Ponta, in cadrul unei dezbateri a Uniunii pe tema fondurilor europene, la care participa alaturi de presedintele PNL, Crin Antonescu.

Romania, pe ultimul loc in toate

Co-liderul USL s-a referit si la discursul sau de la investirea Guvernului, despre care Antonescu declarase ca nu s-a simtit reprezentat.

"Apropo de dialog: in faimosul, in sens pozitiv si negativ, discurs pe care l-am avut la investirea Guvernului Ungureanu, la punctul 5 din cele 15 puncte, acel punct se referea la fondurile UE si ca noi, USL, suntem dispusi la orice fel de sprijin pentru Romania, nu pentru actualul Guvern, de a repara ce mai este de reparat.

Evident ca nimeni nu ne-a raspuns, dar eu cred ca trebuie sa fim consecventi si sa spunem ce vom face noi dupa alegeri, dincolo de a critica si a constata ca suntem pe ultimul loc. Este un lucru pe care il stie toata lumea, cred ca o sa devina incet-incet si un fel de mandrie, ca suntem pe ultimul loc in toate. Cand nu o sa mai fim pe ultimul loc in ceva, o sa avem o senzatie ciudata", a precizat Ponta.

Citește și:
Guvernul modifică "ordonanța trenuleț". Pensiile sub 3.000 de lei ale militarilor vor fi indexate suplimentar SURSE
Guvernul modifică "ordonanța trenuleț". Pensiile sub 3.000 de lei ale militarilor vor fi indexate suplimentar SURSE
Ordonanţa trenuleţ urmează a fi modificată, iar printre schimbări se află majorarea cu 7,4% a pensiilor sub 3.000 de lei ale militarilor, în afară de indexarea cu 5,1%, conform legii, au...
Ministrul Turismului îi îndeamnă pe români să nu mai meargă la schi în Austria. Mesajul subtil transmis în contextul Schengen
Ministrul Turismului îi îndeamnă pe români să nu mai meargă la schi în Austria. Mesajul subtil transmis în contextul Schengen
Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a declarat că aproximativ 370.000 de români merg anual la schi în Austria, însă a subliniat că există alte destinații europene cu condiții chiar mai...