Antonescu: Merg la deschiderea anului scolar doar ca parinte

Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 16:04
2186 citiri
Antonescu: Merg la deschiderea anului scolar doar ca parinte

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri ca in prima zi de scoala va fi prezent alaturi de fiica sa la festivitatile de deschidere, dar nu in calitate de candidat la Presedintie, ci de parinte.

"Consecvent principiilor privitoare la campania electorala sau la ce inseamna precampania in conditiile de candidat, la inceputul acestui an scolar voi face ce am facut si la inceputul anului scolar in ultimii doi ani - ma voi duce cu propriul copil la scoala, in conditia de parinte, nu in conditia de candidat sau parlamentar. In rest, treaba fiecaruia", a afirmat Antonescu.

Presedintele liberal a precizat ca, in mod traditional, parlamentarii PNL au participat la deschiderea anului scolar, adaugand ca nu vede "nimic rau in asta", dar precizand, in acelasi timp, ca situatia nu se aplica prezidentiabililor.

"Mi pare corect ca cineva care reprezinta ceva in comunitate sa fie alaturi de scoala la inceputul scolii", a adaugat el.

Pe de alta parte, Antonescu a subliniat ca atitudinea sindicatelor si a corpului profesoral este una "corecta".

"Mi-as dori ca si sindicatele din invatamant si corpul profesoral si alte bresle, inclusiv cea jurnalistica, sa fie cat se poate de intransigente fata de politicieni, dar sa distinga pentru ca nu toti politicienii i-au mintit pe profesori, pentru ca nu toti policienii ne-am batut si ne batem joc de profesori", a mai afirmat liderul PNL.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu le-a cerut miercuri profesorilor sa participe la ceremoniile de deschidere a anului scolar 2009-2010, dar a recunoscut dreptul sindicatelor de a recomanda membrilor lor sa nu participe la aceste festivitati.

"Este dreptul sindicatelor sa-si exprime un punct de vedere fata de cei care sunt membri in sindicatul respectiv. Eu i-as invita pe toti colegii profesori sa vina la scoala incepand cu 14 septembrie si scoala sa inceapa, asa cum este firesc, cu bucuria revederii", a spus Andronescu inainte de intrevederea cu parlamentarii PD-L.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Crin Antonescu, #deschidere an scolar, #Crin Antonescu parinte , #presedinte PNL