Antonescu: N-am facut un serviciu Guvernului votand legea ANI

Vineri, 27 August 2010, ora 23:07
670 citiri
Antonescu: N-am facut un serviciu Guvernului votand legea ANI

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Mamaia, ca liberalii nu au facut un serviciu Guvernului votand legea ANI, precizand ca au luat aceasta decizie deoarece nu au vrut sa creeze o problema in plus Romaniei, avand in vedere contextul international.

Intrebat de ce au votat liberalii Legea ANI si daca PNL a facut astfel un serviciu Guvernului, Antonescu a afirmat ca el nu crede ca Executivul a castigat ceva cu legea ANI si a tinut sa sublinieze ca liberalii isi mentin rezervele fata de actuala forma a legii.

"Nu am facut un serviciu Guvernului, pentru ca eu nu cred ca Guvernul cu Legea ANI a castigat ceva. Rezervele noastre fata de legea ANI raman. Ceea ce si colegii mei din Camera si eu insumi si alti colegi la Senat am prezentat in dezbaterea de la prima editie in legatura cu aceasta forma a legii ANI ramane in picioare.

Chestiunea este, insa, ca, avand in vedere un anumit context international, raportul pe justitie, etc, daca aceasta formalitate - pentru ca este o simpla fomalitate, sa fie clar ca nimeni nu se iluzioneaza, sper, in afara, eventual, a unor oameni din cadrul structurilor europene care citesc unele rapoarte facute de doamna Macovei pe aici prin Romania si nu vor sa se refere la realitate - legea ANI nu va avea cum sa fie eficace tocmai in raport cu scopul ei propus, dar nu avea niciun rost acum sa cream o problema in plus Romaniei, nu Guvernului Romaniei.

Si atunci sigur ca n-am obstructionat adoptarea legii, asa cum ea a fost ceruta, ceea ce nu inseamna ca renuntam la ideea unei legislatii, atunci cand vom putea s-o facem serioasa cu privire la conflictul de interese, care este de fapt esenta acestui subiect pentru care a fost pregatita ANI", a afirmat liderul liberal.

Antonescu a mai afirmat ca a fost vorba despre o "pozitie de principiu". "Stiti foarte bine ce a facut ANI pana acum si va imaginati ce va face si de acum incolo, dar nu a fost niciun fel de serviciu facut Guvernului. Este o pozitie de principiu, dupa cum o pozitie de principiu a fost si in cazul Legii privitoare la Curtea Constitutionala", a mai spus presedintele PNL.

Legea ANI a fost adoptata de Senat marti, in cadrul sesiunii extraordinare, in forma aprobata de Camera Deputatilor, cu 78 de voturi "pentru" si o abtinere, urmand sa mearga la promulgare.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...