Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Antonescu: Nu am rezerve fata de numirea Monei Pivniceru la CCR

Marti, 19 Martie 2013, ora 17:44
2134 citiri
Antonescu: Nu am rezerve fata de numirea Monei Pivniceru la CCR
Foto: Digi 24

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus ca nu are nicio rezerva fata de o eventuala propunere a ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, pentru Curtea Constitutionala Romana, insa a precizat ca in politica trebuie sa fie cat mai putin SF, astfel ca trebuie discutata doar realitatea si nu viitorul.

Liderul liberal a refuzat inca o data sa comenteze o eventuala trecere a Monei Pivniceru de la Ministerul Justitiei la CCR, precizand ca "doamna Pivniceru este in functie" la MJ, insa admitand ca nu are rezerva in a o propune pe aceasta pentru o functie la Curtea Constitutionala.

"Nu am niciun fel de rezerva sa o propun pentru CCR, dar cred ca in acest domeniu de activitate - al nostru cu politica - este bine sa fie cat mai putin science-fiction. Aici discutam despre realitate. Cand Mona Pivniceru va fi propusa, daca va fi votata si va pleca de la Ministerul Justitiei, atunci se va profila frumosul prilej de a vorbi despre inlocuitorul sau acolo", a declarat presedintele Senatului, marti.

Acesta a completat, explicand ca nu are rezerve legate de o trecere a Monei Pivniceru la CCR si ca s-a gandit destul la acest subiect.

Antonescu: Nu discutam de succesor la MJ pana nu pleaca Pivniceru, o sustinem la CCR

Crin Antonescu declarase luni ca refuza orice discutie legata de succesorul Monei Pivniceru la Ministerul Justitiei cata vreme actualul ministru este in functie, precizand insa ca, daca doreste, aceasta beneficiaza de sprijinul PNL pentru un post de judecator la CC.

Mandatul a trei judecatori de la CCR expira in iunie, fiind vorba de Aspazia Cojocaru, desemnata de Camera Deputatilor, Axinte Gaspar, care a fost numit de Presedintie, si Ion Predescu, din partea Senatului.

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, ar fi sustinuta de PNL pentru a deveni judecator la CCR din luna iunie, in timp ce social-democratii il vor propune pentru functia de judecator la Curtea Constitutionala pe Valer Dorneanu

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Crin Antonescu Mona Pivniceru CCR, #Antonescu Pivniceru numire CCR, #Mona Pivniceru numita CCR , #presedinte PNL