Antonescu: Nu cred ca mai are rost sa asteptam pana luni

Joi, 20 Februarie 2014, ora 23:42
8399 citiri
Antonescu: Nu cred ca mai are rost sa asteptam pana luni
Foto: Realitatea TV

Presedintele PNL, Crin Antonescu a vorbit, joi seara, despre o eventuala iesire de la guvernare a liberalilor si despre refuzul lui Victor Ponta de a-i da lui Iohannis posturile cerute in Guvern.

Intrebat ce crede despre faptul ca premierul a vorbit de o eventuala candidatura a sa la presedintie din opozitie, Crin Antonescu a spus, intr-o emisiune de la Realitatea TV, ca exista doua variante.

"Varianta beninga e ca era totusi o sarbatoare, poate si o euforie, stiu si eu? A fost o vorba in acest context, la iesirea de la un chef, ca sa vorbim pe romaneste si sa o dam deoparte, nu trebuie sa ne suparam, sau ceea ce ma tem ca e cazul in mare masura - o declaratie pentru mine foarte clara ca stam degeaba pana luni, ca decizia domnului Ponta, a partidului pe care il conduce, este acela de a inchide existenta USL, dar ca, fara sa aiba taria sa spuna acest lucru, se arunca vina, se gaseste scuza si se minte.

Antonescu: Oamenii fac pe dracu-n patru sa nu vina Iohannis la guvernare (Video)

Eu de candidat voi candida, daca partidul ma va sprijini, dar nu stiu daca voi candida din opozitie. Eu inteleg din aceasta declaratie doua lucruri: atata vreme cat eu nu am exprimat niciodata aceasta intentie, cat eu am discutat public deja despre lipsa de credibilitate a partenerilor mei in respectarea acordului USL, am asumat acest rol chiar in situatii delicate. E delicat atunci cand asociatii tai fac ceea ce fac, dar eu am continuat sa duc crucea acestei candidaturi comune. Si o fac pana in ziua in care nu va mai fi posibil. Si am subinteles si ideea ca domnia sa va fi la putere si eu undeva in opozitie", a declarat Crin Antonescu.

Totodata, liderul liberalilor a spus ca din declaratia de joi dimineata a premierului a inteles nu mai are rost sa astepte pana luni pentru clarificarea situatiei, ca a inteles ce a avut de transmis premierul, dar a adaugat si ca el nu i-a dat premierului un utimatum.

Acceptarea lui Daniel Constantin ca vicepremier, "un fel de spaga" pe care PNL trebuie sa o dea

De asemenea, presedintele Senatului a spus ca aceptarea lui Daniel Constantin pentru un al patrulea post de vicepremier ar fi ca un fel de spaga pe care liberalii ar trebui sa o dea ca si-l puna si ei pe Iohannis pe o functie de vicepremier.

PNL mentine propunerile de ministri, vrea scaderea numarului de ministere si desfiintarea USD

"Ponta ne spune asa: daca vreti sa il puneti pe Iohannis la Finante, semnam imediat. Iohannis nu vrea la Finante. Daca vreti voi sa facem o modificare, ia sa-l punem noi si pe Daniel Constantin vicepremier. Te duci in calitate de cetatean la un ghiseu si nimeni nu-ti da nimic daca nu dai o spaga - asa e chestia asta cu Constantin, trebuie sa dam si noi ceva. Deci noi trebuie sa mergem pana la Parlament. (...)

Nu ne batem joc de pozitia de vicepremier. Ca nu suntem in conditia de a va da ceva. Cuvantul asta - spaga - e urat, dar e un drept care e al nostru", a mai declarat Crin Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a spus ca "probabil premierul presupune ca dispune de o alta majoritate" la guvernare, dar a subliniat ca "nu e barbateste" sa spuna Ponta ca Antonescu va candida la presedintie din Opozitie.

O noua majoritate cu minoritatile

Intrebat de moderator daca nu cumva Victor Ponta negociaza cu minoritatile pentru a avea o noua majoritate cu ajutorul careia sa treaca controversatele proiecte de lege privind amnistia si gratierea, Crin Antonescu a spus ca "e normal pentru minoritati sa discute cu oricine", dar ca nu e normal din partea aliatului sau sa faca acest lucru.

Vice PNL: Alegerile prezidentiale sunt miza agitarii apelor! Ne-ar fi mai bine iesiti de la guvernare

"Daca acestea (aministia si gratierea - n.red.) au fost subiecte de discutie cu UDMR, neputand sa le faca cu PNL, le pot face cu altii, il vad un temeinic de rupere al acestei coalitii", a avertizat presedintele Partidului National Liberal.

Intrebat daca liberalii vor recurge la motiunea de cenzura in cazul in care vor fi dati afara de la guvernare, Antonescu a confirmat ca aceasta face parte din "arsenal".

Un guvern fara PNL - Legal, dar nu legitim

"Romania saptamana viitoare trebuie sa aiba ori un guvern USL sau un alt guvern pe care il face sau nu-l face domnul Ponta. PNL, prin refuzul domnului Ponta, este dat afara de la Guvernare. Sigur, in aceasta formula, domnul Ponta ar trebui sa-si depuna mandatul. Si cu majoritatea sa, trebuie sa-si obtina un alt vot de investitura, dar pentru asta trebuie sa treaca pe la Cotroceni si a spus ca nu va mai trece pe la Cotroceni din nou", a mai precizat liderul liberalilor, adaugand ca un guvern fara PNL "va fi legal, dar nu legitim".

Ponta nu s-a inteles cu Antonescu: Vrea pentru Iohannis o functie care nu exista

Nu in ultimul rand, Crin Antonescu a tinut sa demonteze orice ipoteza privind o apropiere a sa sau a PNL de Traian Basescu. Despre seful statului Antonescu a spus ca "este si va fi pana la sfarsitul mandatelor sale un inamic politic" si ca asta se datoreaza celor "10 ani de ratari". Totusi, Crin Antonescu a spus ca nu trebuie sa cadem in capcana ideii ca "daca nu ii canti in struna PSD-ului si marelui sau conducator - Victor Ponta, esti basist" si a mai precizat: "Nu trebuie sa fac matanii la Antena 3 si sa fac din atacarea lui Traian Basescu un ritual".

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Crin Antonescu Ponta USL, #Crin Antonescu candidatura opozitie, #rupere USL Crin Antonescu , #presedinte PNL