Antonescu: Ordonanta de retragere a banilor de la primarii este constitutionala

Vineri, 25 Mai 2012, ora 23:21
2102 citiri
Antonescu: Ordonanta de retragere a banilor de la primarii este constitutionala
Foto: pnl.ro

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Campina, ca nu crede ca ordonanta de Guvern referitoare la retragerea fondurilor de la primarii este neconstitutionala, aratand ca, din punctul sau de vedere, masura luata de Guvernul condus de Victor Ponta a fost una justa.

"De obicei e greu sa comentezi hotarari ale Curtii Constitutionale. Va pot spune simplu, opinia mea. Nu cred ca este neconstitutionala. Consider ca a fost o masura cat de poate de justa, cat se poate de oportuna a Guvernului Ponta, a primului ministru si cred ca explicatiile si ratiunea pentru care ea a fost data a fost formulata chiar in momentul adoptarii ei", a spus Antonescu.

Referindu-se la posibilitatea ca noua lege electorala sa fie declarata neconstitutionala in eventualitatea in care aceasta ar fi atacata, liderul liberal a spus ca nu crede ca se va ajunge la un astfel de verdict, in conditiile in care respectivul sistem de vot a fost "trambitat" de presedintele Traian Basescu.

"Eu nu cred, poate sunt naiv, dar nu cred ca vor putea merge pana acolo sa considere neconstitutional un sistem de vot pe care cu mare pompa acum vreun an il trambita presedintele Traian Basescu, pe care de buna seama il relua pe un patefon mai mititel domnul Sever Voinescu si despre care insisi contestatarii posibili ai legii, adica pedelistii sau cum s-or mai numi ei acum, au spus urmatorul lucru la adoptare: da, mergea uninominal pur, majoritar intr-un tur, dar numai daca erau 300 de parlamentari. Cum putem crede ca daca sunt 400 si ceva e neconstitutional, dar daca erau 300 e constitutional?", a explicat Antonescu.

Din punctul sau de vedere, faptul ca unii democrat-liberalii isi pun problema ca legea uninominalului pur ar putea fi declarata neconstitutionala denota neincredere in independenta politica a CCR.

"Simplul fapt ca unii pedelisti (...) isi pot pune problema ca un sistem de vot care este practicat in lumea democratica ar putea fi declarat neconstitutional pentru ca nu le place lor ne spune ca avem cu totii indoieli in legatura cu probitatea, cu corectitudinea si cu independenta politica a Curtii Constitutionale. Respect si respectam cu totii hotararile acestei instante ca si ale oricarei instante. Nu are rost sa fim ipocriti, eu nu am de gand, sa ne facem ca nu stim cine sunt oamenii, de-alde Zegrean, cum au ajuns ei acolo si ce fac ei acolo", a mai spus Antonescu.

Presedintele PNL a participat, vineri, in Prahova, la evenimentele de lansare ale candidatilor USL de la Campina - Virgil Guran- si Breaza- Constantin Balasescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Antonescu bani primarii constitutional, #Antonescu vot uninominal Basescu , #presedinte PNL