Antonescu: Nu exista temei pentru contestarea la CCR a Guvernului Ponta 3

Luni, 03 Martie 2014, ora 13:27
3227 citiri
Antonescu: Nu exista temei pentru contestarea la CCR a Guvernului Ponta 3
Foto: B1TV

Conducerea PNL se reuneste luni pentru a decide cum va vota in cazul Guvernului Ponta III, dar Crin Antonescu a spus ca pozitia sa personala este ca liberalii vor vota impotriva si ca nu exista motive de contestare a noului Executiv la Curtea Constitutionala.

Liberalii vor anunta la ora 14:30 decizia luata la nivel de partid.

"Din punctul meu de vedere, cred ca niciun fel de intepretare a Constitutiei nu interzice completarea guvernului, cu schimbarea politica, printr-un vot in Parlament. Constitutia in niciun fel nu il obliga pe Victor Ponta sa demisioneze. Noi am spus ca normal, democratic, legitim ar fi fost sa predea mandatul si sa incerce formarea unui noi cabinet", a comentat Crin Antonescu inainte de sedinta conducerii PNL.

Guvernul Ponta III - Ponta anunta noul Executiv

Liderul liberalilor a spus ca "in mod normal" parlamentarii PNL vor vota impotriva noului Guvern.

"Dar, din punct de vedere al interpretarii Constitutiei, nu cred ca teoria domnului Basescu, sau incercarea sa de interpretare, se sustine", a mai spus Antonescu, explicand ca daca Guvernul Ponta III vine in Parlament si obtine un vot majoritar atunci nu este nicio problema constitutionala.

Demisia lui Ponta, ceruta de PNL din punct de vedere politic, nu constitutional

Crin Antonescu a recunoscut ca prin rezolutia adoptata saptamana trecuta de Delegatia Permanenta a PNL s-a cerut demisia lui Victor Ponta, insa a explicat ca a fost o solicitare "politica". "Dar Constitutia nu il obliga", a subliniat el.

"Noi asa am fi considerat normal. Daca a ales sa nu demisioneze, nu inseamna ca a incalcat Constitutia", a mai subliniat Crin Antonescu.

Intrebat de jurnalisti daca exista si posibilitatea ca liberalii sa nu participe la votul de investitura a Guvernului Ponta III care se va da in Parlament, Crin Antonescu a spus: "O sa discut astazi cu colegii mei, conduita normala este sa participam la vot si sa votam impotriva".

"Nu exista temei pentru un atac si un atac pe acest temei nu ar avea nicio sansa", a raspuns Crin Antonescu, intrebat de jurnalisti daca PNL ar putea ataca la Curtea Constitutionala Hotararea de Guvern care va sta la baza viitorului Executiv.

Pe de alta parte, intrebat ce parere are despre prezenta lui Calin Popescu Tariceanu la sedinta USD care va avea loc la ora 14:30, Crin Antonescu a raspuns: "De necomentat".

Crin Antonescu a respins ideea avansata in presa conform careia Victor Ponta a introdus intentionat in programul de guvernare al USL un capitol despre minoritati, anticipand ca va avea nevoie la un moment dat de UDMR in Executiv.

Presedintele PNL a spus ca nu are niciun motiv sa considere asta, pentru ca acel capitol a fost discutat cu Victor Ponta cand erau parteneri in USL. "L-am discutat impreuna, era un capitol corect, ideile erau corecte", a adaugat Antonescu.

Presedintele PNL a refuzat sa comenteze numele viitorilor ministri, vehiculate pe surse.

"Nu am comentarii de facut pana nu avem varianta finala", a declarat Crin Antonescu.

Victor Ponta va anunta la ora 16:30 numele viitorilor ministri ai Guvernului Ponta III. Decizia finala va fi luata dupa consultari cu grupul minoritatilor si UDMR.

Protocolul dintre USD si UDMR va fi semnat la ora 15:30.

Citește și:
PSD și PNL testează răbdarea primarilor după ce au amânat pentru a patra oară pensiile speciale pentru aleșii locali
PSD și PNL testează răbdarea primarilor după ce au amânat pentru a patra oară pensiile speciale pentru aleșii locali
Coaliția de guvernare nu elimină dar nici nu oferă pensii speciale către autoritățile locale, în ciuda promisiunilor, după ce ministerul de Finanțe a publicat o ordonanță care prevede...
De ce a fost importantă pentru România reuniunea miniștrilor de externe din NATO, care a avut loc la București. Explicațiile lui Bogdan Aurescu
De ce a fost importantă pentru România reuniunea miniștrilor de externe din NATO, care a avut loc la București. Explicațiile lui Bogdan Aurescu
Bogdan Aurescu a vorbit miercuri, 30 noiembrie, despre importanța reuniunii miniștrilor de externe din statele NATO, care a avut loc la București, în perioada 29-30 noiembrie. De la...