Antonescu: Nu merg la Rosia Montana, in Piata nici atat - Acolo putem face poze sau vedea cum ne injura

Marti, 24 Septembrie 2013, ora 22:47
2758 citiri
Antonescu: Nu merg la Rosia Montana, in Piata nici atat - Acolo putem face poze sau vedea cum ne injura
Foto: Romania Tv

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a explicat ca nu va merge la Rosia Montana, asemenea premierului Victor Ponta si presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. Totodata, liberalul a aratat ca nu exista policitieni santajabili in acest subiect, dar si ca este exclus si sa mearga in Piata Universitatii, sa se intalneasca cu protestatarii.

Liderul liberal a spus ca decizia pentru Rosia Montana este una politica si a mentionat ca exista cateva motive pentru care legea este respinsa de PNL, printre care "scindarea in chip explicit a societatii" si faptul ca un asemenea proiect de anvergura nationala nu are o sustinere masiva, precum si "fragilitatea proiectului".

Antonescu: Daca ma duc si eu la Rosia, minerii intra iar in mina. E clar ca Ponta sustine proiectul

"Acestea sunt argumente de natura politica si nu electorala, pentru ca mare parte dintre cei care se afla in strada nu vor veni probabil la vot.

Eu am spus de ce nu merg la Rosia Montana.

Referitor la parteneri ca Victor Ponta si Valeriu Zgonea care merg acolo si primul lucru cand ies imi spun si mie sa ma duc: chiar am salutat voiajul domnului Ponta. Nu sunt insensibil, le-am spus si eu oamenilor sa iasa de acolo", a explicat Crin Antonescu.

Acesta a subliniat ca nu a facut acuzatii, facand referire si la faptul ca Valeriu Zgonea i-a dat o replica in care si-a prezentat experienta profesionala, dupa ce presedintele PNL a spus ca "Nu este important sa intram in mine si sa ne pozam cu casti de miner pe cap".

"Si Valeriu Zgonea a facut o scurta autobiografie pe un ton vexat, fara ca eu sa fi facut vreo referire la facultatea sa, la parcursul sau profesional. M-am ferit sa fac acuzatii. Au zburat acuzatii teribile, de mita, de la presedinte la premier, de la premier la presedinte. Eu sunt un indragostit de prezumtia de nevinovatie. Nu cred ca cineva este santajabil. Cred ca sunt politicieni care intr-o forma sau alta sunt mai aproape de aceasta corporatie, dar santajabili nu sunt", a spus senatorul PNL.

Zgonea, jignit de declaratiile lui Antonescu: Am fost muncitor, am facut facultatea la seral

Presedintele liberal a mentionat ca nu va merge nici in judetul Alba, dar nici in Piata Universitatii, deoarece este de parere ca nu poate avea o discutie serioasa cu protestatarii.

"Putem sa trecem pe acolo, sa facem poze, sa vedem daca ne injura sau ne injura mai rau, ca astea sunt cele doua posibilitati. Guvernul si noi suntem intr-o situatie delicata. Iesirea in stada e un lucru bun si sanatos, atata timp cat e civilizat. Daca majoritatea parlamentara va decide ca proiectul trebuie facut, PNL respecta decizia", a mai afirmat Crin Antonescu.

Presedintele Camerei Deputatilor merge, duminica, la Rosia Montana

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, s-a deplasat duminica la Rosia Montana, in timp ce prim-ministrul Victor Ponta s-a deplasat la Rosia Montana, pe 15 septembrie, pentru a sta de vorba cu cei 33 de mineri blocati timp de cateva zile in subteran, in semn de protest fata de posibila blocare a proiectului Rosia Montana.

Ponta i-a convins pe mineri sa renunte la aceasta forma de protest, coborand in mina. Dupa aproximativ 50 de minute, premierul a iesit inconjurat de oamenii care s-au lasat convinsi sa renunte la forma lor de protest, dupa ce le-a promis ca va aduce la Rosia Montana comisia parlamentara ce examineaza proiectul de lege al exploatarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Crin Antonescu Rosia Montana, #Antonescu proteste Rosia Montana, #Antonescu vizita Rosia Montana, #Antonescu Zgonea Rosia Montana, #proteste mineri Rosia Montana, #Antonescu proiect Rosia Montana , #presedinte PNL