Antonescu: Nu modificam Constitutia pentru viitorul presedinte, mai ales ca nu stim cine va fi (Video)

Joi, 07 Martie 2013, ora 11:17
3231 citiri
Antonescu: Nu modificam Constitutia pentru viitorul presedinte, mai ales ca nu stim cine va fi (Video)
Foto: Digi 24

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi ca modificarea Constitutiei nu va fi facuta pentru viitorul presedinte al tarii, mai ales ca nu se stie cine o sa fie acesta, adaugand ca o Lege Fundamentala trebuie sa rezolve crize si nu sa le genereze.

Declaratiile liderului liberal au fost facute in cadrul dezbaterii stiintifice nationale cu tema "Revizuirea Constitutiei: necesitate, oportunitate, obiective posibile", de la Academia Romana.

"Cine vizeaza, cine asteapta, cine spera o dezbatere, o revizuire a Constitutiei exorcizata de politica, este condamnat sa ramana pe teritoriul iluziei. In fond, o Constitutie este prin excelenta o expresie a politicii - a marii politici, nu a policitii inguste, a politicii partizane.

Dar ce e in fond politica, altceva decat o asezare a societatii si a raportului dintre membrii acesteia, prin intermediul legilor si Legii Fundamentale?", a intrebat Crin Antonescu.

Legea Fundamentala trebuie sa rezolve crize care apar si nu sa le genereze

Presedintele comisiei pentru revizuirea Constitutiei a subliniat ca politicenii romani au "obligatia si sansa de a adapta si de a deschide o Lege Fundamentala care trebuie sa rezolve crize care apar si nu sa le genereze".

"Pentru cine facem aceasta Constitutie, pentru cine o modificam? Este o intrebare fundamentala si raspunsul la intrebare ne poate da o premisa corecta. Nu o facem, cum cred unii, pentru viitorul presedinte, mai ales ca nu stim cine va fi.

Nu o facem pentru comoditatea actualului sau viitorilor prim-ministri in raport cu presedintele. Nu o facem pentru clasa politica. Constitutia va fi revizuita pentru cetateanul roman, european, al secolului XXI", a explicat senatorul PNL.

Totodata, presedintele liberal a subliniat ca Romania va ramane un stat angajat in structurile din care face parte, incepand cu Uniunea Europeana, si legat responsabil de tratatele majore pe care le-a semnat.

"Romania va ramane un stat unitar, Romania va ramane o democratie constitutionala si parlamentara, foarte probabil Romania va ramane o republica. Nu avem asadar mize de natura shimbarilor fundamentale de regim constitutional", a spus Crin Antonescu.

Basescu: Revizuirea Constitutiei a fost declansata in 2010

Presedintele PNL, Crin Antonescu, si presedintele Traian Basescu au participat joi la dezbaterea organizata de Academia Romana pe tema revizuirii Constitutiei.

Traian Basescu si-a exprimat surprinderea ca aceasta este organizata atat de tarziu dupa referendumul din 2009 si a solicitat ca Academia sa spuna care sunt obiectivele urmarite prin aceasta revizuire.

La dezbaterea stiintifica nationala cu tema "Revizuirea Constitutiei: necesitate, oportunitate, obiective posibile" organizata de Institutul de Cercetari Juridice "Acad. Andrei Radulescu" al Academiei Romane au mai fost prezenti presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea si presedintele Comisiei juridice din Senat, liberalul Tudor Chiuariu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Crin Antonescu modificare Constitutie, #Antonescu dezbatere modificare Constitutie , #presedinte PNL