Antonescu: Nu ne e frica de Opozitie, totul se poate in 2014

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 23:20
2749 citiri
Antonescu: Nu ne e frica de Opozitie, totul se poate in 2014

Presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat ca partidul pe care il conduce nu vrea sa fie la guvernare cu orice pret si ca nu ii este frica de Opozitie, dar ca va fi ultimul partid care va parasi guvernarea si USL.

Liderul liberal a spus, joi seara, la Digi 24, ca vrea cat mai curand un purtator de cuvant al USL, dupa declaratii asemanatoare facute in ultimele zile. De asemenea, a comentat faptul ca parlamentarii care au plecat din PP-DD au ales mai degraba PSD, decat PNL.

"Au fost parlamentari PP-DD care au batut la usa PNL, dar am refuzat sau am amanat pentru ca nu am fost siguri care sunt motivele acestei decizii - 2, 3, 5 oameni. Nu suntem preocupati de majoritati alternative, daca cineva a vrut sa vina, a venit, daca nu, nu.

La fel si la PSD, daca au vrut sa vina la ei, nu era sa ii alunge, mai ales ca PSD e un partid foarte preocupat de numar. Nu am fost niciodata alarmati, nu am generat o psihoza de suspiciune ca doresc sa faca o psihoza parlamentara. Nu cred ca oamenii care conduc PSD nu inteleg care este diferenta intre o majoritate de 70 la suta legitima si una de 50 la suta ilegitima", a explicat Crin Antonescu.

Acesta a sustinut ca PNL putea fi oricand la guvernare, insa liberalii nu si-au dorit sa ajunga in fruntea tarii prin orice mjiloace.

"PNL nu vea sa fie cu orice pret la guvernare. Putea fi la guvernare oricand. Niciodata nu am dorit sa fim la guvernare altfel decat printr-un vot exprimat de cetateni. Nu ne e frica de Opozitie. Totul se poate in 2014, dar daca nu e este frica, nu inseamna ca ne dorim sa fim in Opozitie.

Se tot vehiculeaza ideea iesirii de la guvernare, in scopul cresterii sanselor la prezidetiale sa plecam in Opozitie. Nici vorba. Noi vom parasi ultimuii acest Guvern si USL, pentru ca intotdeauna cand am facut o alianta am respectat-o", a mai afirmat presedintele PNL.

Antonescu: PSD au cedat conditiilor lui Traian Basescu in privinta bugetului

Liderul liberal a sustinut ca USL nu a fost la un pas de rupere, adaugand insa ca nu poate spune cati pasi sunt pana la ruperea coalitiei. In schimb, si-a exprimat nemultumirea fata de faptul ca social-democratii au renuntat la acciza pe combustibil in discutia privind bugetul.

"Au cedat conditiilor lui Traian Basescu in privinta bugetului, n-am fost foarte bucuros. Legea bugetului este cel mai important proiect de lege pe care il inainteaza un guvern intr-un an.

Cand s-a ajuns la ideea cu cresterea accizei, a fost bine documentata. Noi am fost de acord, am asumat-o. Am considerat ca suplimentarea accizei este suportabila si poate fi folosita bine pentru fondul pentru autostrazi.

Cand s-a luat decizia accizei, am spus 'Asta este, pe asta mergem'. Cand a iesit presedintele, am spus 'Presedintele are dreptul sa isi spuna parerea' ", a afirmat presedintele PNL.

"Prim-ministrul sa traga din asta invatatura ca un buget trebuie facut foarte serios si cand spui 'Asta e', ala e", a completat Crin Antonescu.

Acesta a recunoscut ca relatia din USL este destul de tensionata, deoarece toti cei din Uniune au probleme in a se raporta la spiritul si mesajul initial.

"2014 va fi un adevarat turnesol, ne va arata daca USL este viabila, daca proiectul USL este unul fezabl. Nu este anuntul unei despartiri, este un sentiment elementar pe care il am", a specifiat liberalul.

Antonescu: Nu aveam promisiune sau datorie fata de Rares Bogdan. Stelian Tanase, categoric un liberal

Liderul liberal a vorbit si despre propunerea PNL pentru functia de director general al TVR, aratandu-se increzator ca va exista cvorum in Parlament, vineri, la votarea candidatului, Stelian Tanase.

"De pilda, pentru Institutul Cultural Roman, a declinat oferta (Stelian Tanase - n.red.) si, in acest moment, cand trebuia sa facem propunere pentru televiziune, am mers pe varianta Rares Bogdan.

Dreptul de a face propunerea il aveam noi, Rares Bogdan a fost o varianta vehiculata. Domnul Victor Ponta nu doar ca nu a fost de acord, dar a si insistat pana in dimineata dinaintea votului. Nu aveam datorie fata de Rares Bogdan, nu aveam nici promisiuni, aveam un angajament.

Stelian Tanase nu este un om caruia trebuie sa ii mai prezentam activitatea, un intelectual care are optiuni doctrinare sau ideologice, este categoric un liberal. Nu poate fi banuit ca este un client al PNL", a spus Crin Antonescu.

Stelian Tanase, propunerea oficiala a PNL pentru conducerea TVR

Acesta a raspuns ironic la afirmata presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care a spus ca propunerea pentru sefia TVR "poate fi si bunica": "Nu ma indoiesc ca bunica domnului Zgonea este o doamna de toata isprava, dar nu o propunem pe bunica domniei sale, il propunem pe Stelian Tanase".

Liberalul a dezvaluit ca se asteapta de la TVR, "o televiziune de lux" sa dea unui anumit grup de telespectatori "dreptul la cultura de inalta valoare, de comentariu rafinat" si sa fie "o institutie respectabila, in care partidele sa nu dea deloc comenzi".

Nu in ultimul rand, Crin Antonescu a criticat atat ordonanta de urgenta a Guvernului, cat si faptul ca parlamentarii PSD au plecat din Parlament, astfel ca nu a mai existat cvorum pentru aprobarea lui Rares Bogdan in fruntea TVR.

"Premierul a avut ideea ordonantei prin care sa modifice legea de functionare a televiziunii publice, a intampinat o rezistenta din partea ministrilor liberali, cu care discutasem acest lucru si cu care conturasem un mandat politic. Nu trebuie sa dai ordonanta de urgenta, pentru ca dintr-un joc politic nu ai facut cvorum in Parlament", a mai declarat presedintele PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Crin Antonescu PNL Opozitie, #Antonescu PNL guvernare, #Antonescu rupere USL, #Antonescu acciza combustibil, #Antonescu Lege buget , #presedinte PNL