Antonescu: Nu sunt interesat de intalnirea cu FMI, voi fi prezent din politete

Sambata, 30 Octombrie 2010, ora 13:42
1274 citiri
Antonescu: Nu sunt interesat de intalnirea cu FMI, voi fi prezent din politete

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a criticat sambata atitudinea reprezentantilor Fondului Monetar International fata de Opozitie, precizand ca va participa la intalnirea de dupa-amiaza cu delegatia FMI "dintr-o minima politete institutionala".

Liderul liberal spune insa, ca nu este interesat de discutia pe care urmeaza sa o poarte cu cei de la FMI.

"Eu va spun foarte sincer, desi e total nepoliticos, ca nu sunt interesat de intrevederea cu FMI. Dintr-o minima politete institutionala o sa fiu prezent, iar pe continut discutiile vor fi purtate de catre domnul Claudiu Doltu, care este ministrul nostru, din umbra, de Finante si Economie, insotit de Varujan Vosganian - vicepresedinte, Daniel Chitoiu, vicepresedinte", a sustinut Crin Antonescu, citat de Mediafax.

Antonescu a explicat dezinteresul pentru intalnirea cu FMI: "De ce am spus acest lucru privind interesul meu scazut, absent, pentru intalnirea cu FMI? Pentru ca FMI la randul sau s-a purtat foarte putin politicos cu partidul nostru, cu Opozitia din Romania".

Liderul PNL a tinut sa mentioneze ca FMI a acceptat sa discute cu Opozitia la o zi dupa motiunea de cenzura.

El a tinut sa critice si faptul ca "FMI a gasit sat fara caini", mentionand ca Jeffrey Franks n-a mai fost tratat "in viata vietilor domniei sale cu atata diferenta de un presedinte de tara".

"Domnul Franks vine, mai mesteca o guma, isi mai pune ochelarii, mai scoate ochelarii, mai spune cat trebuie sa fie deficitul, domnul Basescu spune 'sa traiti' si ii ordona dupa aceea lui Emil Boc. FMI ne da intalnire noua pentru discutii dupa o motiune de cenzura pe care nici nu o ia in serios macar din respect pentru aceasta procedura democratica. Poate guvernul cadea asa incat domnul Franks si delegatia fac formalitati cu noi si daca fac formalitati, nu sunt pasionat de formalitati. Le raspund pentru ca ma simt obligat de functie, dar interesat nu", a conchis Antonescu.

Reprezentantii delegatiei FMI in Romania urmeaza sa se intalneasca, sambata, cu reprezentantii Partidului National Liberal.

Citeste si:
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor, că a fost o solicitare din partea acestora ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe...