Antonescu cere demiterea lui Blanculescu: Nu vin proiecte economice din cauza prostiei, nu a soldatilor SUA (Video)

Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 12:03
4359 citiri
Antonescu cere demiterea lui Blanculescu: Nu vin proiecte economice din cauza prostiei, nu a soldatilor SUA (Video)

Presedintele PNL Crin Antonescu a comentat, vineri, declaratiile lui Ionel Blanculescu, consilier onorific al premierului Victor Ponta, potrivit carora suplimentarea efectivelor militare ale SUA din tara noastra cu 600 de soldati transforma Romania intr-o tinta ce ar putea fi oricand atacata.

In loc de 600 de noi militari, Romania ar trebui sa beneficieze de 600 de proiecte economice in plus, a continuat Ionel Blanculescu.

Liderul liberalilor a precizat ca nu contesta dreptul la opinie al lui Blanculescu, dar ca, in calitate de consilier onorific al prim-ministrului, nu poate da asemenea declaratii fara ca Victor Ponta sa fie de acord. El a mentionat ca toate manevrele militare pe care le fac americanii in tara noastra sunt convenite cu statul roman.

SUA cer sprijin militar Romaniei - inca 600 de militari, adusi la Kogalniceanu (Video)

"Vreau sa fie limpede, nu-mi trece prin cap sa contest dreptul lui Ionel Blanculescu la opinie, dar Blanculescu detine calitatea de consilier al premierului, iar declaratiile lui mi se par extrem de grave si ii cerem lui Victor Ponta sa il elibereze din calitatea de consilier fara ezitare, imediat. Consideram ca, in caz contrar, isi asuma acest tip de declaratii.

Scutul antiracheta de la Deveselu face parte din sistemul NATO. Toate aceste manevre militare despre care vorbeste Blanculescu au fost incuviintate de catre autoritatile romanesti. Nu vin proiecte economice din cauza coruptiei si a prostiei din Romania, nu din cauza celor 600 de soldati americani", a mentionat Antonescu.

Presedintele PNL a subliniat ca proiectele militare reprezinta o "sansa a Romaniei" si in niciun caz nu au ca efect "absenta unor proiecte economice". Din contra, ele "sunt de natura sa stimuleze proiectele economice".

"Blanculescu poate sa intre si in greva foamei, sa protesteze cum vrea impotriva manevrelor militare americane de la Deveselu, dar nu o poate face fara ca prim-ministrul sa fie implicat. Asteptam o reactie. Imi exprim mahnirea ca declaratiile premierului nu au venit imediat", a conchis Antonescu.

Ponta, un soi de paranoia politico-guvernamentala

De asemenea, Crin Antonescu a facut referire la o initiativa legislativa care va fi discutata, saptamana viitoare, in Comisia de Aparare din Senat si care ii are ca semnatari, printre altii, pe Mircea Dusa si Ilie Sarbu.

Proiectul legislativ ar aduce modificari in ceea ce priveste sistemul de conducere din cadrul serviciilor speciale, a informat liderul PNL, spunand ca, de exemplu, seful Directiei Generale de Informatii a Armatei ar urma sa fie numit in functie de premier, nu de ministrul Apararii, cu avizul CSAT, cum se intampla in prezent.

La fel si in cazul sefului Departamentul de inzestrare a Armatei, a adaugat Antonescu.

"Victor Ponta vrea putere asupra serviciilor speciale. Acum, domunul prim-ministru are practic, cu exceptia celor doua ministere ale UDMR, toate ministerele la dispozitia oamenilor sai de incredere si tentativa de a controla direct toate institutiile nu tine decat de un soi de paranoia politico-guvernamentala, care pentru PNL nu este acceptabila si pe care noi n-am practicat-o. Ne impotrivim acestui proiect de lege", a declarat Antonescu.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...