Antonescu: Numirea lui Tariceanu ca premier, o ipoteza fantezista

Vineri, 30 Noiembrie 2012, ora 13:35
4743 citiri
Antonescu: Numirea lui Tariceanu ca premier, o ipoteza fantezista

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, ca o eventuala numire a fostului premier liberal Calin Popescu Tariceanu in functia de prim-ministru, dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie, constituie "o ipoteza fantezista" si "o fantasma".

Prezent vineri la Timisoara, presedintele liberal a fost intrebat cum va fi USL afectata de o eventuala numire a lui Calin Popescu Tariceanu in functia de premier.

"PNL are niste angajamente politice, luate fata de niste parteneri in cadrul USL si luate, mai ales, in fata a milioane de alegatori. Va reamintesc faptul ca exista un Congres al PNL, care a adoptat hotararea ca partidul sa mearga in aceste alegeri, si in cazul victoriei sa guverneze in urmatorii patru ani, in interiorul USL si ca prim-ministru al acestei coalitii politice va fi presedintele PSD, Victor Ponta. Asta este o hotarare de congres. Asta este o hotarare pe care nimeni din PNL nu are cum si nu a pus-o la indoiala si, ca atare, o asemenea ipoteza este fantezista, ea poate sa fie doar aventura a doi oameni", a spus Crin Antonescu.

Crin Antonescu, in razboi cu toata lumea: Tariceanu face declaratii basiste (Video)

Presedintele Senatului a precizat ca si Calin Popescu Tariceanu "si-a amintit ca exista un congres" si o intelegere politica in ce priveste propunerea USL pentru functia de premier.

"In plus, reamintesc faptul ca si domnul Tariceanu, intrebat asupra unei ipoteze sau asupra unei asemenea fantasme, si-a amintit ca exista un congres, si-a amintit ca exista o intelegere politica, ca primul ministru va fi Victor Ponta", a mai declarat presedintele PNL.

Antonescu: Daca Tariceanu accepta sa fie premier, va fi exclus, iar Basescu suspendat

Tariceanu: Un post de prim-ministru nu se ofera ca la piata, PSD va desemna premierul (Video)

Antonescu a spus, pe 22 noiembrie, ca nu crede ca Tariceanu ar accepta o eventuala propunere de premier a presedintelui Traian Basescu, iar in caz contrar ar fi exclus din PNL.

"Domnul Tariceanu a zis ca 'nu prim-ministru, ca PSD trebuie sa puna prim-ministru'. Nu, un congres al PSD si al PNL au hotarat ca Victor Ponta este prim-ministru din partea USL. Nu, categoric nu il va lua (mandatul de premier - n.red.), daca Basescu il va numi premier.

Daca se intampla asta, Basescu este supendat iar Tariceanu este exclus. Daca domnul Tariceanu sau domnul Antonescu sau domnul Dragnea va primi mandat de la Traian Basescu, acel cineva este exclus. Si in legatura cu domnul Traian Basescu cred lucruri bune, ca nu va face asta", a explicat atunci presedintele PNL.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Crin Antonescu Tariceanu premier ipoteza fantezista, #Antonescu Tariceanu premier fantasma, #Crin Antonescu Tariceanu numit premier, #Calin Popescu Tariceanu premier Traian Basescu , #presedinte PNL