Antonescu: Olanda nu se va mai impotrivi aderarii la Schengen

Joi, 28 Februarie 2013, ora 22:55
3508 citiri
Antonescu: Olanda nu se va mai impotrivi aderarii la Schengen
Foto: Realitatea Tv

Presedintele PNL Crin Antonescu a explicat ca, in cadrul vizitei intreprinse la Amsterdam, a avut o intrevedere cu premierul olandez Mark Rutte, care i-a promis ca Olanda nu se va mai impotrivi intrarii Romaniei in spatiul Schengen.

Liderul liberal a afirmat ca au fost amestecate mize externe in jocul intern din Romania, ceea ce nu a facut bine tarii.

"Imi pare rau ca noi, politicienii, nu le-am spus oamenilor foarte clar ca daca Olanda s-a opus nu a facut-o pentru ca sunt un fel de maniaci sau perfectionisti ai modului in care merge MCV in Romania. Subiectul MCV nu trebuie amestecat cu Schengen.

Daca aceste lucruri se intampla, se intampla din cauza unor teme de politica interna din tarile respective sau datorita unor interese concurentiale de alt tip", a spus Crin Antonescu, joi seara, la Realitatea Tv.

Antonescu, despre Schengen: Olanda nu va fi un obstacol pentru aderarea in etape a Romaniei

Presedintele Senatului a amintit ca, in urma cu cateva zile, omologul sau olandez a fost in Romania si au avut loc o discutie pe aceasta tema, iar Romania a castigat, in ultima perioada, separarea MCV de problema aderarii la Schengen.

In plus, liderul PNL a mentionat ca premierul olandez a spus ca Olanda nu se va mai opune aderarii Romaniei la Schengen.

"Premierul olandez a spus ca Olanda nu se va mai impotrivi. Am avut promisiunea unei sustineri, adica, pe intrare doar cu frontiera maritima si aeriana in prima faza, Olanda sa nu se mai opuna", a specificat Crin Antonescu.

#Crin Antonescu aderare spatiul Schengen, #Antonescu intalnire premier Olanda, #Crin Antonescu MCV Romania, #Olanda impotrivire Romania Schengen , #presedinte PNL