Antonescu: Pactul de coabitare nu i-a folosit decat lui Traian Basescu

Marti, 06 August 2013, ora 23:52
4467 citiri
Antonescu: Pactul de coabitare nu i-a folosit decat lui Traian Basescu
Foto: Arhiva

Presedintele PNL, Crin Antonescu, este de parere ca doar presedintele Traian Basescu a avut de castigat in urma pactului de coabitare cu prim-ministrul Victor Ponta, acuzandu-l pe seful statului si ca "sta la panda" pentru "niste nenorocite de puncte electorale".

Comentand declaratiile lui Basescu, de luni, potrivit carora "mergem inainte de dragul coabitarii", liderul liberal a precizat ca stia ce se va intampla in cazul coabitarii presedinte-premier.

"Nu sunt surprins de evolutia lucrurilor. Aceasta asa-zisa coabitare a adus castiguri de natura politica interna, in spatiu mic, dar castiguri exclusiv lui Traian Basescu si oamenilor sai. Asta nu priveste cu nimic Romania.

Romania, daca a castigat ceva, a castigat la sfarsitul anului trecut o majoritate foarte solida, un Guvern foarte stabil, care sa aiba posibilitatea sa ia decizii majore. Pacul de coabitare, din punctul meu de vedere, nu i-a folosit decat lui Traian Basescu", a spus Crin Antonescu, marti seara, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

Basescu, despre privatizarea CFR: Guvernul a presat pentru crearea unui precedent in CSAT

"Ce sa ii dea coabitarea lui Victor Ponta, recunoasterea internationala? Un prim-ministru care iese castigator de la urne cu 65 la suta are recunoastere internationala. (...) Traian Basescu a fost reinventat de coabitare, a fost reincarcat", a completat presedintele Senatului.

Acesta a reamintit ca nu a semnat niciun pact si ca nu a fost de acord cu semnarea sa.

"N-am fost de acord cu semnarea acestui pact, i-am spus foarte limpede convingerea mea lui Victor Ponta, am participat la o discutie in urma careia speram sa nu se semneze niciun pact de caobitare.

Am fost alaturi de Victor Ponta, pot sa-mi explic motivele pentru care a facut acest gest politic. Cred ca am avut drepate. Mergem mai departe in deplina solidaritate cu Victor Ponta si cu proiectele noastre", a mai spus Crin Antonescu.

Antonescu: CCR a decis aberant in privinta Legii referendumului. Regionalizarea si modificarea Constitutiei, in 2014

Presedintele PNL a tinut sa explice ca cele doua proiecte majore ale USL - regionalizarea si modificarea Constitutiei - nu sunt "in aer", ci doar amanate si vor fi puse in aplicare in anul 2014.

"Este foarte limpede pentru oricine ca nu USL a decis sa amane proiectele ei. (...) E o amanare regretabila", a spus liderul liberal.

Acesta a atacat si Curtea Constitutionala, care "a decis aberant ca noua Lege a referendumului este constitutionala, dar nu se poate aplica decat peste un an, ceea ce a dus la amanarea proiectelor".

"Cele doua proiecte nu sunt subsumate candidaturii prezidentiale. Sunt necesare vietii romanesti, indiferent cine ar fi presedinte, indiferent de situatia mea.(...) Constitutia trebuie modificata, regionalizarea trebuie facuta, chiar daca mai tarziu", afirmat presedintele Senatului.

Despre CFR Marfa: Basescu sta la panda pentru cateva nenorocite de puncte electorale

Vorbind si despre unul dintre cele mai discutate subiecte din ultimele saptamani - privatizarea CFR Marfa -, copresedintele USL a spus ca premierul Ponta nu avea ce face altceva decat a facut, aruncand totodata vina pentru situatia creata pe Traian Basescu.

"Mi se pare trist ca privatizarea unei mari companii naste un joc politic. Traian Basescu spera ca privatizarea sa esueze, sa mai castige niste puncte. Se sta la panda pentru cateva nenorocite de puncte electorale care nu stiu cand si cui vor folosi si Romania pierde", a precizat liderul PNL.

Senatorul liberal a atins si subiectul viitorului ministru al Transporturilor, apreciind ca presedintele Traian Basescu ar fi trebuit sa se pronunte cu privire la desemnarea unui ministru la Transporturi: "Ar fi fost natural sa avem cat mai repede un ministru titular si dedicat exclusiv acestui domeniu foarte important".

Cu toate acesta, Antonescu a subliniat ca "nu se pune problema" ca PNL sa renunte la minister, iar liberalii au si alte variante pentru functia de ministru, insa personal crede ca Ovidiu Silaghi va fi cel desemnat in cele din urma.

Nu in ultimul rand, intrebat unde isi petrece vacanta de cateva saptamani, presedintele Senatului a raspuns: "Sunt alaturi cu sufletul de Victor Ponta".

"Nu sunt la Miami, nu am fost niciodata in viata asta. Sunt mult mai aproape de Romania. La Neptun, nici cu trupul, nici cu gandul", a mai declarat Crin Antonescu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Crin Antonescu pact coabitare, #crin antonescu regionalizare, #Crin Antonescu modificare Constitutie, #Antonescu candidat prezidentiale, #Antonescu CFR Marfa , #presedinte PNL