Antonescu: Parlamentul nu e un santier unde iti faci pontajul

Duminica, 03 Octombrie 2010, ora 12:59
1449 citiri
Antonescu: Parlamentul nu e un santier unde iti faci pontajul

Presedintele PNL Crin Antonescu a explicat duminica motivul prezezentei sale reduse in Senat, spunand ca Parlamentul nu e un santier unde iti faci pontajul, ci o "demnitate" care poate fi exercitata si din afara incintei, adaugand ca absenteismul este o problema a tuturor liderilor politici.

"Eu nu am semnat si nu semnez condica parlamentara decat atunci cand sunt prezent, spre deosebire de altii. Daca s-ar verifica scriptic ca fruntasii, liderii de partid, de la Traian Basescu la Mircea Geoana, de la Vasile Blaga pana la Viorel Hrebenciuc, au fost intotdeauna fruntasi la aceste aspecte.

Nu spun ca e bine, spun ca e un lucru care nu mi s-a intamplat doar mie si tine si de maniera de functionare a Parlamentului in general", a spus Antonescu, la ProTV, adaugand ca banii incasati de alesi sunt compusi din indemnizatia data de calitatea de a fi parlamentar, "nu de vreun pontaj", si de indemnizatiile de sedinta.

"Nu am incasat niciodata un leu care sa nu mi se cuvina datorita faptului ca nu eram prezent", a tinut sa sublinieze Antonescu.

El a explicat ca demnitatea de parlamentar poate fi exercitata si din afara "incintei", iar el are o activitate care poate fi "reconstituita" pe parcursul mandatelor sale.

"Parlamentul Romaniei nu este un santier unde iti faci pontajul sau nu este o slujba. Este o demnitate, este o misiune politica pe care o exerciti in incinta parlamentului, dar nu numai. Din punctul acesta de vedere, eu sunt un om a carui activitate in Parlament se poate reconstitui pe parcursul tuturor acestor ani", a precizat liberalul.

Acesta a tinut sa explice si motivul pentru care numele sau nu este legat de initiative legislative, afirmand ca "mecanismul" face ca majoritatea legilor sa vina prin initiativa guvernamentala, ceea ce nu este corect, si a intrebat retoric daca se stie de vreo initiativa parlamentara de care este legat numele lui Traian Basescu sau Ion Iliescu, pe vremea cand acestia activau in Legislativ.

"In Romania, in afara de Vasile Lupu, cu legea retrocedarii padurilor, si de Mona Musca cu legea transparentei informatiilor, singura lege de fapt care a putut fi promovata din opozitie nu s-a legat de numele niciunui parlamentar, pentru ca in Romania legile se fac pe initiativa guvernamentala", a spus Antonescu, la ProTV.

El a dat propriul exemplu, spunand ca si-a legat numele de Legea educatiei fizice si sportului pe vremea cand detinea acest portofoliu in Guvern.

Citeste si:
MAE atenționează Ungaria după ce noul președinte și-a asumat dreptul de reprezentant al tuturor maghiarilor: ”Astfel de declaraţii nu corespund standardelor europene”
MAE atenționează Ungaria după ce noul președinte și-a asumat dreptul de reprezentant al tuturor maghiarilor: ”Astfel de declaraţii nu corespund standardelor europene”
Ministerul Afacerilor Externe a reacționat vineri seară, 20 mai, după o postare a preşedintelui Ungariei, Katalin Novak, în care a transmis că prioritatea sa este să îi reprezinte pe toţi...
Cum au ajuns românii din Diaspora să voteze AUR. Antropolog: George Simion este fix simbolul clasei mijlocii deprivate de globalizare
Cum au ajuns românii din Diaspora să voteze AUR. Antropolog: George Simion este fix simbolul clasei mijlocii deprivate de globalizare
Votanții AUR sunt motivați de „nemulțumirea pe care o simt că alții câștigă mult mai mult decât ei de pe urma globalizării”, argumentează antropologul Radu Umbreș într-o analiză...
Comentarii
iurie_emanuel
rank 2
"Parlamentul Romaniei nu este un santier unde iti faci pontajul sau nu este o slujba. Este o demnitate, este o misiune politica pe care o exerciti in incinta parlamentului, dar nu numai"...continua mai jos...