Antonescu: PD-L este o "umflatura maligna" pe scena politica si trebuie sa dispara

Sambata, 28 August 2010, ora 12:05
2567 citiri
Antonescu: PD-L este o "umflatura maligna" pe scena politica si trebuie sa dispara

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a atacat inca o data, foarte dur, guvernarea PD-L si pe Traian Basescu, spunand ca fostii parteneri din Alianta D.A. formeaza acum "o umflatura maligna pe sistemul politic romanesc", o "malformatie" care trebuie sa dispara.

"Romania este acum guvernata de un clan care poarta, si va ramane in trista istorie a acestor ani, numele de clanul Basescu. PD-L inseamna caracatita unei enorme clientele care a pus stapanire pe Romania intr-un mod incomparabil cu tot ceea ce s-a intamplat pana la PD-L", a declarat Antonescu la Scoala de Vara a TNL care are loc la Mamaia, unde se stabileste strategia PNL din aceasta toamna.

Liderul liberalilor a afirmat inca o data ca "PNL nu are ce cauta in sistemul de putere in care Traian Basescu a incatusat Romania" si ca pentru PNL este imposibil sa guverneze dupa principiile incompatibile cu ale sale promovate de PD-L.

Afirmatia este o replica la "cantecele de sirena" lansate recent de diferite voci democrat-liberale care insista ca PD-L si PNL sa se reuneasca intr-o dreapta puternica.

Este bine ca nu ne-am lasat coplesiti de victoria violet a lui Traian Basescu

"In 2009, am luat o decizie care s-a dovedit corecta pentru Romania, pentru electorat, pentru noi si soarta noastra ca partid. Ne imaginam cu totii ce s-ar fi intamplat in cazul in care, coplesiti de victoria violet a lui Traian Basescu, am fi fost astazi un fel de UNPR sau UDMR cu blazon istoric in sistemul de complicitati care guverneaza Romania.

Nu a fost bine doar pentru noi ca ne-am tinut tari si nu am acceptat, ci si pentru foarte multi romani care mai au o speranta ca PNL poate fi o alternativa", a declarat Crin Antonescu de la tribuna Scolii de Vara a tineretului liberal.

PD-L e o creatie oportunista si isi va da obstescul sfarsit

El a exclus orice fel de colaborare institutionala cu PD-L, dar a admis ca nu respinge discutiile cu anumiti oameni din PD-L, necompromisi in orice fel, membri, parlamentari sau alesi locali, "care inteleg ca dreapta nu are nimic de a face cu populismul si cu creaturile de clientela ale lui Traian Basescu, si care inteleg ca aceasta tara are nevoie de o dreapta autentica".

"Dar cu PD-L nu avem niciun fel de dubiu, nu vom fi complici niciodata(...)PD-L e o creatie oportunista a unor oportunisti, o gogoasa populista, o umflatura maligna pe sistemul politic romanesc, e malformatia la care a dus drumul gresit al clasei politice si care trebuie sa dispara.

Miza noastra este sa devenim partidul major al dreptei romanesti si asta inseamna eliminarea de pe scena politica a PD-L sau cum o mai apuca sa se numeasca pana isi va da obstescul sfarsit. O eliminare democratica, dar una necesara", s-a aratat convins Crin Antonescu.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Crin Antonescu atac PDL, #Antonescu atac guvernare PDL , #presedinte PNL
Comentarii
Poza DECEBALUS
DECEBALUS
rank 5
PNL este o "umflatura maligna" pe scena politica si trebuie sa dispara
Poza bum
bum
rank 5
Antonescu , ciupercile si scufita rosie ; nu trebuie sa avem pretentii de la Antonescu ; am tot ras de el dar acum mi-e mila ; e si el un om bolnav care confunda dulceata de caise cu politica ; el le ia , le baga in gura , mesteca si amanoua sunt - dulci