Antonescu: PD-L este o "umflatura maligna" pe scena politica si trebuie sa dispara

Sambata, 28 August 2010, ora 12:05
2252 citiri
Antonescu: PD-L este o "umflatura maligna" pe scena politica si trebuie sa dispara

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a atacat inca o data, foarte dur, guvernarea PD-L si pe Traian Basescu, spunand ca fostii parteneri din Alianta D.A. formeaza acum "o umflatura maligna pe sistemul politic romanesc", o "malformatie" care trebuie sa dispara.

"Romania este acum guvernata de un clan care poarta, si va ramane in trista istorie a acestor ani, numele de clanul Basescu. PD-L inseamna caracatita unei enorme clientele care a pus stapanire pe Romania intr-un mod incomparabil cu tot ceea ce s-a intamplat pana la PD-L", a declarat Antonescu la Scoala de Vara a TNL care are loc la Mamaia, unde se stabileste strategia PNL din aceasta toamna.

Liderul liberalilor a afirmat inca o data ca "PNL nu are ce cauta in sistemul de putere in care Traian Basescu a incatusat Romania" si ca pentru PNL este imposibil sa guverneze dupa principiile incompatibile cu ale sale promovate de PD-L.

Afirmatia este o replica la "cantecele de sirena" lansate recent de diferite voci democrat-liberale care insista ca PD-L si PNL sa se reuneasca intr-o dreapta puternica.

Este bine ca nu ne-am lasat coplesiti de victoria violet a lui Traian Basescu

"In 2009, am luat o decizie care s-a dovedit corecta pentru Romania, pentru electorat, pentru noi si soarta noastra ca partid. Ne imaginam cu totii ce s-ar fi intamplat in cazul in care, coplesiti de victoria violet a lui Traian Basescu, am fi fost astazi un fel de UNPR sau UDMR cu blazon istoric in sistemul de complicitati care guverneaza Romania.

Nu a fost bine doar pentru noi ca ne-am tinut tari si nu am acceptat, ci si pentru foarte multi romani care mai au o speranta ca PNL poate fi o alternativa", a declarat Crin Antonescu de la tribuna Scolii de Vara a tineretului liberal.

PD-L e o creatie oportunista si isi va da obstescul sfarsit

El a exclus orice fel de colaborare institutionala cu PD-L, dar a admis ca nu respinge discutiile cu anumiti oameni din PD-L, necompromisi in orice fel, membri, parlamentari sau alesi locali, "care inteleg ca dreapta nu are nimic de a face cu populismul si cu creaturile de clientela ale lui Traian Basescu, si care inteleg ca aceasta tara are nevoie de o dreapta autentica".

"Dar cu PD-L nu avem niciun fel de dubiu, nu vom fi complici niciodata(...)PD-L e o creatie oportunista a unor oportunisti, o gogoasa populista, o umflatura maligna pe sistemul politic romanesc, e malformatia la care a dus drumul gresit al clasei politice si care trebuie sa dispara.

Miza noastra este sa devenim partidul major al dreptei romanesti si asta inseamna eliminarea de pe scena politica a PD-L sau cum o mai apuca sa se numeasca pana isi va da obstescul sfarsit. O eliminare democratica, dar una necesara", s-a aratat convins Crin Antonescu.

Citeste si:
Recorder: Cum se dictează angajarea unor membri PSD la Primăria "independentă" Târgu Mureș: "Nu e opțional!" VIDEO
Recorder: Cum se dictează angajarea unor membri PSD la Primăria "independentă" Târgu Mureș: "Nu e opțional!" VIDEO
Jurnaliștii platformei media Recorder au realizat o investigație la Primăria Târgu Mureș, scoțând la iveală intervenții grosolane făcute de oameni din aparatul administrativ pentru...
PSD îi atacă pe Nicușor Dan și Dominic Fritz pe tema gestionării sistemului de termoficare: „Cum e Capitala, așa e și Timișoara”
PSD îi atacă pe Nicușor Dan și Dominic Fritz pe tema gestionării sistemului de termoficare: „Cum e Capitala, așa e și Timișoara”
PSD a transmis marți, 25 ianuarie, un comunicat de presă în care susține că „dezastrul din București și Timișoara” privind încălzirea pe timp de iarnă reprezintă un exemplu de...