Antonescu: PNL va reveni la guvernare cel mai tarziu la inceputul lui 2015. Nou atac la Ponta

Duminica, 23 Martie 2014, ora 22:33
4204 citiri
Antonescu: PNL va reveni la guvernare cel mai tarziu la inceputul lui 2015. Nou atac la Ponta
Foto: B1 Tv

Presedintele PNL Crin Antonescu a explicat, duminica, motivele care au dus la ruperea USL si dezamagirile suferite in aceasta alianta. Totodata, el a estimat ca, cel mai probabil, PNL va reveni la guvernare cel tarziu la inceputul lui 2015, mai exact dupa alegerile prezidentiale.

"Mi-am dat seama ca trebuie rupt USL-ul cand s-a si rupt, erau semne ingrijoratoare in 2013, dar am facut toate eforturile pentru a nu se ajunge aici. Atunci cand efectele au devenit ireversibile si am considerat ca nu se poate merge mai departe USL-ul s-a rupt.

PSD a inceput sau oameni din PSD - dar nu orice oameni, oameni importanti ca si canalele media sub influenta PSD-ului - au inceput sa atace ideea de candidatura a mea in numele USL foarte devreme.

Dar PSD-ul ar fi putut, cred, sustine un candidat la presedintie cu conditia greu de indeplinit, greu sa gasesti pe cineva, ca omul respectiv sa fie decorativ, sa nu deranjeze pe cineva, sa nu deranjeze Guvernul, PSD-ul in speta", a spus Antonescu, la B1 Tv.

Printre nemultumirile liberalilor care au dus la erodarea USL si in timp la ruperea Uniunea, Antonescu a enumerat mai multe, cum ar fi numarul mare de ordonante de urgenta, acciza suplimentara la carburanti sau faptul ca "majoritatea parlamentara se dorea sa fie o anexa a Guvernului".

"Cand s-a intors de la Cotroceni fara acciza am spus 'bun, pai daca se putea fara ea de ce nu ai renuntat cand am cerut noi?'". Intrebat ce a raspuns Ponta, Antonescu a refuzat sa dezvaluie: "Ce a spus domnul Ponta sa va povesteasca el, desi, imi pare rau sa o spun, nu este cea mai credibila sursa".

Intrebat cand preconizeaza ca va reveni PNL-ul la guvernare, Antonescu a declarat ca, cel mai probabil, dupa alegerile prezidentiale: "Cel mai tarziu revenim la guvernare la inceputul anului 2015, adica imediat dupa alegerile prezidentiale. S-ar putea si inainte de Sarbatori".

"Candidatura lui Ponta la prezidentiale nu e o decizie pe care o ia el"

Cat despre ipoteza de a-l avea contracandidat pe Victor Ponta la alegerile prezidentiale, liderul PNL a spus ca, daca acest lucru se va intampla, nu va fi decizia social-democratului, ci a unor oameni din partid.

"Nu mi-e suficient cred sa-l cunosc, atat cat il cunosc, ca sa dau raspuns la intrebarea daca va candida la prezidentiale, pentru ca nu cred ca aceasta decizie va fi a lui". Intrebat daca partdiul va lua aceasta decizie Antonescu a spus "eh, partidul, oameni, nici macar nu cunosc care, dar sentimentul meu este ca nu e o decizie pe care o ia el".

Ce a "sterpelit" PSD-ul: "Fura tot ce poate, aveti grija!"

Pus sa lamureasca si declaratia conform careia PSD-ul fura, liderul liberal a enumerat mai multe lucruri care au fost "sterpelit".

"Cand am spus ca PSD-ul fura, am dat si exemple. Fura tot ce poate, aveti grija! Noi nu am furat nimic cat am stat la guvernare cu PSD-ul. In momentul in care am folosit acest termen am dat si exemple ca ei spun ca au vrut USL-ul, dar au sterpelit cu acest USD, l-au sterpelit si pe domnul Tariceanu, a inceput vanatoarea de primari. Toate aceste lucruri se pot numi o tentativa de furt sau chiar un furt", a mai spus Antonescu.

Mai mult, el a insinuat ca anumite actiuni ale fostilor colegi de alianta indica faptul ca in spate se afla interese financiare.

"Anumite batalii nu au alta explicatie decat tendinta unor mari afaceri clientelare. Povestea cu Rosia Montana, povestea cu Portul Constanta sau plasarea unor oameni precum domnul Sebastian Ghita pe langa orice buget...", a incheiat Antonescu enumeratia.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Crin Antonescu PNL guvernare USL, #Antonescu alegeri prezidentiale 2014 , #presedinte PNL