Antonescu: PNL va spulbera in 2012 gogoasa PD-L

Marti, 23 Februarie 2010, ora 22:50
4295 citiri
Antonescu: PNL va spulbera in 2012 gogoasa PD-L

Presedintele PNL Crin Antonescu sustine ca rolurile de pe scena politia vor fi impartite, in 2012, intre doua partide, unul de dreapta si unul de stanga, iar PD-L va fi spulberat, din punct de vedere electoral.

"In 2012, sa avem un partid puternic de dreapta, care este PNL, sa avem demascata si spulberata electoral impostura care asuma in mod fals dreapta, care este un partid stat, un partid clientelar, un partid de jupani, care este in jurul lui Traian Basescu, care este PD-L. Sa avem, daca se poate, un partid cu adevarat de stanga, care sa fie altceva decat o federatie de baroni dintr-un feudalism postcomunist, care nu insemana stanga in sens european", a declarat Crin Antonescu, invitat intr-o emisiune a Antena 3.

Actual lider PNL, ce va candida pentru un nou mandat la sefia partidului sau, sustine ca asumarea programului sau si a noii strategii liberale, anuntate inca din campania sa electorala, va duce la disparitia politica a PD-L.

"Prevad, daca noi liberalii faceam ceea ce putem face si ce trebuie facut, eu prevad ca aceasta uriasa si apasatoare, nu pot sa-i spun gogoasa, ca e o piatra de gatul nostru, care este PD-L, cu toate ramificatiile sale, grupul Oprea si altii, va disparea politic", a mai precizat Antonescu.

"In 2014 pot candida la presedintie doi artisti"

Dupa "confruntarea puternica" din 2012, dintre partidele ramase pe esicherul politic, Antonescu crede ca la alegerile prezidentiale din 2014 s-ar putea prezenta "poate doi artisti romani, doi profesori, doi savanti romani, doi oameni care, intr-o tara in care presedintele nu mai are toata puterea, face si desface partidele si da peste cap parlamente, sa fie pur si simplu un om dedicat reprezentarii prestigiului, blazonului tarii".

Liderul PNL isi doreste ca "alegerile din 2014 sa nu mai aiba miza dramatica din 2005 si 2009", sa votam linistiti, gandindu-ne "care dintre cele doua personaje ar fi mai prestigios, care ar arata mai bine, ar reprezenta mai bine Romania".

Incercand sa explice viitoarea pozitie a liberalilor fata de PSD, Antonescu l-a comparat, in gluma, pe Traian Basescu cu Hitler si pe Mircea Geoana cu Uniunea Sovietica.

"Noi suntem oarecum in situatia Angliei, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, comparatia, repet, e doar o gluma, impunandu-se intre nazisti, Hitler - Basescu, PD-L, si PSD - Uniunea Sovietica. Cum s-a facut atunci alianta, respectand inca o data proportiile, spuneam si eu ca Churchill: 'Bun, luptam pana terminam cu Hitler, dar nu uita ca dupa acest razboi comunismul va iesi si vom avea de furca cu Uniunea Sovietica'", a declarat, "metaforic", Crin Antonescu.

Citeste si:
Ludovic Orban: „Eu nu pot să cred că preşedintele României a pus mâna pe telefon să-l sune pe un preşedinte de filială să-i spună «sprijină-l pe Cîţu»"
Ludovic Orban: „Eu nu pot să cred că preşedintele României a pus mâna pe telefon să-l sune pe un preşedinte de filială să-i spună «sprijină-l pe Cîţu»"
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că unii preşedinţi liberali de filiale judeţene transmit mesajul că preşedintele României îl sprijină la alegerile interne ale PNL din...
Care sunt riscurile ca desfașurarea congresului PNL să aibă loc în scenariul roșu COVID-19. „Bucureștiul are rată de dublare la aproximativ 10 zile”
Care sunt riscurile ca desfașurarea congresului PNL să aibă loc în scenariul roșu COVID-19. „Bucureștiul are rată de dublare la aproximativ 10 zile”
Mai sunt doar câteva zile până la congresul PNL, de sâmbătă 25 septembrie, când va fi ales liderul partidului aflat la guvernare dintre Florin Cîțu, premierul României și Ludovic Orban,...
Sursa: Ziare.com