Antonescu: PNL va spulbera in 2012 gogoasa PD-L

Marti, 23 Februarie 2010, ora 22:50
4514 citiri
Antonescu: PNL va spulbera in 2012 gogoasa PD-L
foto: Antena 3

Presedintele PNL Crin Antonescu sustine ca rolurile de pe scena politia vor fi impartite, in 2012, intre doua partide, unul de dreapta si unul de stanga, iar PD-L va fi spulberat, din punct de vedere electoral.

"In 2012, sa avem un partid puternic de dreapta, care este PNL, sa avem demascata si spulberata electoral impostura care asuma in mod fals dreapta, care este un partid stat, un partid clientelar, un partid de jupani, care este in jurul lui Traian Basescu, care este PD-L. Sa avem, daca se poate, un partid cu adevarat de stanga, care sa fie altceva decat o federatie de baroni dintr-un feudalism postcomunist, care nu insemana stanga in sens european", a declarat Crin Antonescu, invitat intr-o emisiune a Antena 3.

Actual lider PNL, ce va candida pentru un nou mandat la sefia partidului sau, sustine ca asumarea programului sau si a noii strategii liberale, anuntate inca din campania sa electorala, va duce la disparitia politica a PD-L.

"Prevad, daca noi liberalii faceam ceea ce putem face si ce trebuie facut, eu prevad ca aceasta uriasa si apasatoare, nu pot sa-i spun gogoasa, ca e o piatra de gatul nostru, care este PD-L, cu toate ramificatiile sale, grupul Oprea si altii, va disparea politic", a mai precizat Antonescu.

"In 2014 pot candida la presedintie doi artisti"

Dupa "confruntarea puternica" din 2012, dintre partidele ramase pe esicherul politic, Antonescu crede ca la alegerile prezidentiale din 2014 s-ar putea prezenta "poate doi artisti romani, doi profesori, doi savanti romani, doi oameni care, intr-o tara in care presedintele nu mai are toata puterea, face si desface partidele si da peste cap parlamente, sa fie pur si simplu un om dedicat reprezentarii prestigiului, blazonului tarii".

Liderul PNL isi doreste ca "alegerile din 2014 sa nu mai aiba miza dramatica din 2005 si 2009", sa votam linistiti, gandindu-ne "care dintre cele doua personaje ar fi mai prestigios, care ar arata mai bine, ar reprezenta mai bine Romania".

Incercand sa explice viitoarea pozitie a liberalilor fata de PSD, Antonescu l-a comparat, in gluma, pe Traian Basescu cu Hitler si pe Mircea Geoana cu Uniunea Sovietica.

"Noi suntem oarecum in situatia Angliei, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, comparatia, repet, e doar o gluma, impunandu-se intre nazisti, Hitler - Basescu, PD-L, si PSD - Uniunea Sovietica. Cum s-a facut atunci alianta, respectand inca o data proportiile, spuneam si eu ca Churchill: 'Bun, luptam pana terminam cu Hitler, dar nu uita ca dupa acest razboi comunismul va iesi si vom avea de furca cu Uniunea Sovietica'", a declarat, "metaforic", Crin Antonescu.

Citește și:
Adevărata miză din spatele comasării alegerilor parlamentare și locale din 2024: ”Era gândită ca o modalitate de a se pune la adăpost”
Adevărata miză din spatele comasării alegerilor parlamentare și locale din 2024: ”Era gândită ca o modalitate de a se pune la adăpost”
Comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale în anul 2024 este un scenariu care a apărut pe agenda publică de când Florin Cîțu era încă liderul liberalilor, iar pe măsură ce se...
Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Națională a României: ”Oamenii politici responsabili trebuie să se gândească la un proiect de unificare cu Republica Moldova”
Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Națională a României: ”Oamenii politici responsabili trebuie să se gândească la un proiect de unificare cu Republica Moldova”
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit joi, 1 decembrie, despre beneficiile pe care le-ar avea cetățenii Republicii Moldova dacă țara s-ar uni cu România, potrivit tv8.md Fostul...