Antonescu: Principalul adversar politic al lui Ponta este Geoana

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 11:56
3678 citiri
Antonescu: Principalul adversar politic al lui Ponta este Geoana
Foto: Antena 3

Presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a reamintit lui Victor Ponta ca principalul sau adversar politic nu este Traian Basescu, ci colegul social-democrat Mircea Geoana.

"In ciuda declaratiilor foarte sonore ale domnului Ponta ca lupta impotriva lui Basescu, el are, pana atunci, alt adversar politic, chiar din propriul sau partid, adica domnul Geoana", a declarat liderul PNL, intr-o interventie la Antena 3.

Totodata, Antonescu l-a acuzat pe liderul PSD de imaturitate politica si a explicat ca acuzatiile lui Ponta, care sustine o alianta a PNL-ului cu democrat-liberalii, este nefondata.

"Faptul ca domnul Ponta ne acuza de intelegere si cardasenie cu PD-L arata o imaturitate politica din partea dansului si o tinta total gresita din partea domnului Ponta. Ori el mai are mult pana sa poata sa dea lectii in aceasta privinta, si, oricum, nu PNL-ului", a punctat Antonescu.

De asemenea, el a motivat retragerea semnaturilor de pe motiunea de cenzura, despre continuarea careia sustine ca n-ar face decat sa "cautioneze un demers declarat neconstitutional al lui Emil Boc".

Antonescu: PNL sustine retragerea motiunii de cenzura

Angajarea raspunderii pe Legea Educatiei este neconstitutionala, a punctat Antonescu, iar continuarea unui demers initiat inainte de aceasta decizie inseamna legitimarea deciziei data anterior, care sustine ca Guvernul isi poate continua asumarea.

"O alinata a PNL cu un PD-L reformat ar crea o ordonare in mintea romanilor"

Liderul PNL nu exclude nici o eventuala alianta cu un PD-L reformat, insa este de parere ca o astfel de intelegere politica este imposibila atat timp cat PD-L se afla la Putere.

"O alinata cu PD-L reformat ar stabili o ordonare in mintea romanilor si ar avea mai mult de 50% din voturi. (...) Atunci cand vine vorba de reformarea partidelor, nu exclud nimic. Toate partidele trebuie sa schimbe mentalitati, practice si oameni. PNL este insusi intr-un prces de reforma. Cand vom vorbi despre un PD-L reformat, lucru imosibil cat se afla la Putere, se poate discuta despre orice. Eu cred ca nici ipoteza cu un partid democrat reformat nu poate fi exclusa", a adaugat Antonescu.

Intrebat despre intentia Guvernului de a reduce durata de acordare a indemnizatiei pentru mame de la 24 la 12 luni, Antonescu a precizat ca, in opinia sa, PD-L nu serveste niciun sector al populatiei. Totodata, liderul PNL preconizeaza ca, la urmatoarele alegeri, PD-L va avea sub 10% din sufragii.

Borbely: UDMR nu este de acord cu injumatatirea concediului materna

"Aceste masuri sunt subordonate ideii ca, daca nu suntem in stare sa generam politici de cresteri economice, atunci mai punem o taxa, mai taiem si mai reducem de undeva. Noi nu mai suntem in categoria reducerilor necesare, in categoria stavilirii risipei. Suntem intr-un plin atac la lucruri elementare. Eu cred ca partidul democrat nu respecta si nu serveste niciun sector din populatia tarii, fie ea activa sau asistata, si, mai degraba, vom avea de-a face cu un partid cu sub 10%", a punctat Crin Antonescu.

Totodata, liberalul ii indeamna pe reprezentantii UDMR, care sustin ca nu sunt de acord cu aceste masuri, sa actioneze in Parlament, pentru ca "in Guvern nu mai au nicio trecere".

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...