Antonescu: Prioritatea mea nu e scaunul prezidential, ci sa punem capat regimului Basescu

Duminica, 28 Noiembrie 2010, ora 23:30
3639 citiri
Antonescu: Prioritatea mea nu e scaunul prezidential, ci sa punem capat regimului Basescu
Foto: Adevarul

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, duminica seara, ca, pentru el, nu reprezinta o prioritate scaunul prezidential, ci inlaturarea regimului Traian Basescu.

"Nu e o prioritate, nicidecum o obsesie pentru mine functia de presedinte. Prioritara pentru mine, in acest moment, este inlaturarea regimului Basescu", a declarat liderul PNL, intr-o interventie telefonica la Antena3.

Potrivit sondajelor, Crin Antonescu este candidatul cu cele mai mari sanse la alegerile prezidentiale. Intrebat daca va fructifica aceste sanse, liberalul a raspuns, diplomat: "Nu stiu ce va fi pana in 2014, in comparatie cu multi politicieni si analisti politici".

Liderul PNL este de parere ca victoria lui Traian Basescu la prezidentialele din 2009, pusa pe baza unui "sistem putred si agresiv", a adus un val de nenorociri care s-a revarsat asupra Romaniei.

"Ultimul an a fost unul in care ipocrizia a fost ridicata, cu cinism, la rang de practica. Ma simt foarte rau si cred ca, daca e sa facem acum, rememorarea celor intamplate acum un an, e foarte important sa reamintim ca victoria lui Traian Basescu si seria de nenorociri care deriva de aici a fost actiunea unui sistem putred si agresiv", a afirmat Crin Antonescu.

Totodata, liderul PNL sustine ca, daca ar fi ajuns in turul doi, ar fi avut sanse mai mari sa il invinga pe actualul presedinte, Traian Basescu.

"Eu cred ca sansele mele ar fi fost mai mari decat ale lui Geoana, nu neaparat datorita unor calitati personale, ci pentru ca propaganda anti PSD a lui Basescu nu ar mai fi avut success, vezi dezgroparea comunismului si cazul Vintu", a punctat Antonescu.

Intrebat despre atitudinea sa fata de Mircea Geoana, contracandidatul sau in 2009, Crin Antonescu sustine ca nu are ce sa ii reproseze presedintelui Senatului.

"Geoana a castigat alegerile in Romania, oficial. Eu n-am avut niciodata, pana acum, tendinta de a avea o ostilitate sau resentiment fata de Mircea Geoana ori pt oamenii din campania lui. Imi pare rau pentru ca exista posibilitatea sa dam o alta sansa Romania, dar istoria nu e face cu daca. Sa incercam sa gandim istoria cu poate", a conchis liderul PNL.

Si presedintele Senatului, Mircea Geoana, a vorbit despre realegerea lui Traian Basescu si despre atitudinea pe care a avut-o atunci Crin Antonescu.

"Din punct de vedere al protejarii relatiei cu liberalii, eu mi-am facut datoria. Am incercat sa joc rolul unificatorului poporului, intr-un moment dificil pentru Romania. In turul doi, Crin Antonescu a fost impecabil. A fost minut cu minut, secunda cu secunda alaturi de mine. Am avut o cauza comuna, sa nu il lasam pe Basescu sa castige. Din punct de vedere al moralitatii, nu am ce sa ii reprosez lui Crin Antonecu", a declarat Mircea Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#crin atonescu lider pnl, #crin antonescu alegeri 209, #Crin Antonescu Mircea Geoana intalnire , #presedinte PNL