Antonescu reclama problemele cu statul de drept: Se deschid dosare pe alese, se inchid dosare pe alese

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 22:09
2942 citiri
Antonescu reclama problemele cu statul de drept: Se deschid dosare pe alese, se inchid dosare pe alese
Foto: B1 Tv

Presedintele PNL, Crin Antonescu, este de parere ca in Romania "nu este in regula cu statul de drept" si ca exista probleme cu institutiile justitiei, in tara noastra.

Liderul liberal a facut referire si la declaratiile presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, care a spus ca Romania nu va intra in spatiul Schengen, la inceputul anului viitor.

"In momentul in care Barroso ne-a auntat ca nu putem sa intram in Schengen, reactia mea a fost aceea ca astept altceva de la presedintele Comisiei Europene, reactia domnului Ponta a fost de a-i multumi", a spus liderul liberal, luni seara, la B1 Tv.

La observatia ca a fost o ironie la adresa prim-ministrului, presedintele Senatului a raspuns: "Daca e ironie, a fost una blanda, nu una de rautate". Totodata, a amintit, in contextul aderarii Romaniei la spatiul Schegen, ca Traian Basescu "se razboia cu florile olandeze, spunea in urma cu 2-3 ani ca ni se face o nedreptate".

Presedintele Comisiei Europene, veste proasta pentru Romania: Nu intram in Schengen nici anul viitor! (Video)

Basescu, despre Schengen: Poate Antonescu si Ponta au ceva sa-si reproseze. Nu pot minti la infinit

In ce priveste situatia justitiei din tara noastra, Crin Antonescu a facut referire la comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding, care "spune ca tari ca in Romania si Ungaria nu prea e stat de drept".

"Eu as fi reactionat public, i-as fi cerut socoteala, dar nu am putut sa o fac, pentru ca am aceeasi parere: in Romania nu e in regula cu statul de drept, numai ca vedem din perspective inverse - avem probleme cu institutii ale justitiei si nu putem sa scapam de suspiciunea ca se deschid dosare pe alese, se inchid dosare pe alese", a completat presedintele liberal.

Viviane Reding: In Romania nu se respecta statul de drept. Pentru asta exista "optiunea nucleara"

Antonescu, atac dur la Ponta si la Basescu: E inacceptabil ce au facut in cazul procurorului Papici

Acesta a remarcat "un lant de coincidente", adaugand ca "politicienii au de facut sa ii lase in pace pe cei din justitie".

"Trebuie ca intr-adevar in interiorul sistemului sa domine principiile si nu vointa unor sefi", a mai spus Crin Antonescu, repetand ca "sunt foarte multe coincidente".

Viviane Reding, comisarul european pentru Justitie, a afirmat la inceputul lunii noiembrie ca Romania si Ungaria se afla printre tarile in care nu se respecta statul de drept, sustinand ca sunt necesare sanctiuni mai diversificate la nivelul Uniunii Europene pentru astfel de abateri.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Crin Antonescu stat drept Romania, #Crin Antonescu probleme justitie Romania, #Reding stat drept Romania, #Crin Antonescu Romania Schengen , #presedinte PNL
Comentarii
Poza gong
gong
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Iar panarama va continua, câtă vreme se menţine constituţional acti