Razboi in direct - Antonescu: Asemenea mizerii...Chiar nu e niciun Dumnezeu? Gadea: Sunteti ieftin! (Video)

Luni, 03 Martie 2014, ora 23:23
22264 citiri
Razboi in direct - Antonescu: Asemenea mizerii...Chiar nu e niciun Dumnezeu? Gadea: Sunteti ieftin! (Video)
Foto: Antena 3

Presedintele PNL Crin Antonescu a avut, luni seara, un schimb acid de replici cu Mihai Gadea, realizatorul Antena 3.

In timp ce moderatorul a incercat sa il faca pe politician sa recunoasca presupuse legaturi cu Traian Basescu, seful liberalilor a acuzat postul de televiziune ca face propaganda pesedista.

"E inexact ca regimul lui Basescu s-a mentinut atat cat s-a mentinut pentru ca acum noi am constatat ca PSD nu mai respecta regula aliantei USL si ca nu am acceptat sa fim anexa PSD. Basescu nu s-a mentinut pentru ca USL s-a rupt acum o saptamana, ci s-a mentinut din cauza legitimarii lui de catre premier, de catre noi totim, pentru ca am acceptat sa mergem inainte cu cautionarea lui Victor Ponta pe aceasta linie, pas cu pas de la pactul de coabitare pana la retragerea accizei suplimentare la carburanti, Basescu a castigat teren si a supravietuit ca regim", a spus Crin Antonescu la Antena 3.

"Am ceva impotriva propagandei, iar Antena 3 face propaganda pesedista", a afirmat liderul liberalilor.

In replica, Mihai Gadea l-a intrebat daca isi aminteste ca a promis ca nu se va intalni niciodata cu Traian Basescu si daca si-a incalcat cuvantul, avand in vedere ca seful PNL a recunoscut ca a avut intrevederi cu presedintele Romaniei.

"Nu e vorba ca mi-am incalcat cuvantul, s-au schimbat niste situatii care m-au facut sa ma intalnesc cu Basescu. Exista niste subiecte pentru care era obligatoriu sa ma intalnesc cu Traian Basescu, pentru ca se afla in acea functie, nu pentru persoana lui", a spus Crin Antonescu.

Mai mult, el a sustinut ca "diavolul neincrederii a pus stapanire pe dumneavoastra" si ca nu are probleme de rezolvat cu Dan Voiculescu sau cu "Sfanta Treime: Daniel Constantin, Gabriel Oprea si Victor Ponta". "Stim ca dracul ne da tarcoale", a mentionat Crin Antonescu.

In replica, Gadea a spus ca "nu avem noi probleme cu dracul".

Motivul pentru care Crin Antonescu nu demisioneaza din functia de presedinte al Senatului

Antonescu: USL nu s-a rupt din cauza unui om

Presedintele PNL a precizat ca USL nu s-a rupt din cauza faptului ca Victor Ponta a refuzat sa il numeasca vicepremier pe Klaus Iohannis.

Cioburile USL: Antonescu face Opozitie, Ponta reface Guvernul, iar Tariceanu isi face partid si vrea presedinte

"Nu s-a rupt constructia in care am investit aproape tot cu maxima credinta, stiu ce spun cand spun ca nu s-a rupt din cauza unui om, se aduna lucrurile si exista un capat. Iohannis nu era un pretext, era in dreptul nostru sa propunem pe cine vrem, dar pretextul a fost din partea cealalta. Am depus eforturi enorme sa conving PSD si oamenii sa vina in USL.

In 2009, intre cele doua tururi de la prezidentiale, eu si PNL am sustinut candidatul PSD impotriva lui Basescu fara nicio negociere si conditie, am construit USL cu riscuri si creand vulnerabilitati enorme, dar cand am vazut ca niste oameni doresc sa transforme USL in PSD, cand un program a devenit opusul lui, cand nici macar nu ne-am mai putut propune niste membri in Guvern, atunci am zis ca e mai cinstit sa constatam ca partenerii nostri au luat-o in alta directie, asa ca am zis sa nu pacalim oamenii cu o iluzie si sa le prezentam un adevar dureros", a spus Antonescu.

Mai mult, el a precizat ca nu a fost niciodata de acord cu pactul de coabitare, "iar daca e ceva ce ne putem reprosa e ca nu am plecat atunci de la guvernare. Noi nu am fost partasi, l-am denuntat, aveam insa altele pe care speram sa le facem impreuna, poate ca era mai sanatos sa parasim guvernarea de atunci, dar, pana nu am consumat ultima speranta, nu am plecat", a completat seful PNL.

Antonescu: Inca lupt impotriva lui Basescu

Crin Antonescu a criticat faptul ca Antena 3 l-a conturat ca fiind un aliat al lui Traian Basescu, pentru ca a rupt USL.

"Lupta impotriva regimului Basescu inseamna lupta impotriva unui om politic si a fortelor sale, a unor apucaturi, a unui mod de a face politica si nu e obligatoriu sa o duci din interiorul USL sau de pe langa Ponta, exista mai multe moduri de a da in Basescu, dvs ati spus asta, indirect, in fiecare seara. Luati arhiva si veti vedea ca ati precizat ca cine nu e in PSD sau in aria PSD atunci acela e cu Basescu - acesta este un rationament complet gresit al dvs", a criticat liderul liberalilor.

In replica, Mihai Gadea a opinat ca Antonescu este prea sensibil pentru a deveni un presedinte. "Trebuie sa fiti pregatit sa faceti fata criticilor", l-a sfatuit moderatorul.

"Dvs, Antena 3, ati facut unul dintre cele mai urate lucruri din ultima vreme, afirmand ca eu sunt inteles politic cu Traian Basescu, ca noi avem combinatii politice, ca ne-am apropiat, impotriva nu stiu cui. Nu am avut, nu am si nu voi avea vreo intelegere cu Traian Basescu. Pentru ca nu am ce sa fac, in intentiile mele politice, cu Traian Basescu", a reiterat liderul liberal.

O emisiune umoristica?

Intrebat cum explica actiunile DNA impotriva liberalilor care se opuneau ruperii USL, Antonescu a replicat: "Dvs credeti ca sunteti la o emisiune umoristica? Dvs credeti ca eu, Crin Antonescu, in cardasie cu Traian Basescu, am influentat actiunile DNA? Ce insinuati de seri intregi? Chiar nu e niciun Dumnezeu deasupra noastra? Asemenea mizerii, in 25 de ani, nu am vazut nici macar de la Basescu.

Antonescu este ferm: Basescu, ultimul om cu care s-ar alia PNL

Aceste umflari sunt fie coincidente, fie sunt actiuni dirijate, si atunci va rog sa va adresati altcuiva; sa va adresati domnului Ponta si ministrului de Justitie, care au atributii constitutionale, nu mie", a raspuns Crin Antonescu.

Lovituri sub centura cu Voiculescu si Ponta

Gadea: Va intreb pe dvs...

Antonescu: Intrebati si dvs pe cine puteti, pentru ca pe domnul Ponta nu e voie.

Gadea: Nu e voie? Cine nu ne da voie, Voiculescu? La intrebarea asta nu am ajuns in aceasta seara.

Antonescu: Nu stiu... poate chiar domnul Ponta nu va da voie.

Gadea: A, domnul Ponta e seful nostru?

O sa cada Guvernul?

Seful PNL a precizat ca, cel mai probabil, marti, Guvernul nu va cadea, in ciuda opozitiei liberalilor. El a amintit ca votantii au ales USL, nu alte aliante de conjuctura.

"Daca va cadea Guvernul, atunci au loc consultari constitutionale cu domnul Basescu, care va trebui sa dea cuiva mandat, PNL, daca va merge acolo, va cere mandat. Eu voi face Guvern. Prima data ma voi consulta cu PSD, va fi primul partid cu care voi face majoritate, deoarece va fi un guvern legitim si puternic, cu majoritate solida", a punctat Antonescu.

Gadea, catre Antonescu: Sunteti ieftin

Mihai Gadea a calificat drept "impardonabila" atitudinea lui Crin Antonescu, care pana nu demult aprecia Antena 3, iar acum a intors armele. "Sunteti ieftin", a spus moderatorul. In replica, Antonescu i-a spus sa nu arunce cu epitete.

Liderul liberal a mentionat ca s-a intalnit cu Traian Basescu dupa ce a fost sunat de secretarul de stat american John Kerry si apoi pentru a vorbi despre Republica Moldova.

Spre finalul emisiunii, Gadea si-a cerut scuze daca si-a exprimat opinia prea virulent, iar Antonescu a precizat ca nu are de ce sa isi ceara iertare fata de telespecatorii Antenei 3, insa nu vrea sa se creada ca a boicotat aceasta televiziune.

"Daca il veti gasi pe Crin, sa-mi spuneti si mie", a incheiat Mihai Gadea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Crin Antonescu Antena 3, #Crin Antonescu atac Antena 3, #Crin Antoescu atac Mihai Gadea, #Crin Antonescu interviu Gadea , #presedinte PNL