Antonescu: Romania este a procurorilor intr-o masura din ce in ce mai mare, infricosatoare

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 21:00
4055 citiri
Antonescu: Romania este a procurorilor intr-o masura din ce in ce mai mare, infricosatoare
Foto: Antena 3

Presedintele PNL, Crin Antonescu, este de parere ca Romania este intr-o mica masura a cetatenilor ei si intr-o "din ce in ce mai mare masura, infricosatoare, a procurorilor".

"In Romania este loc pentru toti, dar proportiile nu sunt corecte. Pare a fi in mult prea mica masura a cetatenilor si in mult prea mare masura a politicienilor si in din ce in ce mai mare masura, infricosatoare, a procurorilor. Nu pentru potentialii infractori, ci pentru o tara normala", a spus liderul liberal, marti seara, la Antena 3.

De asemenea, Crin Antonescu a spus despre pactul de coabitare ca nu a discutat niciodata cu Victor Ponta pe aceasta tema, de la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, din 29 iuie 2012, pana dupa alegerile parlamentare, pe 12 decembrie 2012. In plus, presedintele PNL consideara ca "suntem de rasul lumii cu pactul de coabitare".

"In pactul de coabitare sunt si pasaje aberante si neconstitutionale. Acolo vorbeste si despre Legea sanatatii, tot felul de lucruri care nu au legatura cu presedintele", a subliniat Crin Antonescu.

Acesta a mentionat ca, in locul premierului Victor Ponta, l-ar chema la discutii pe ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, pentru a-i explica situatia creata de discutiile pe marginea pactului de coabitare. In plus, liberalul a adaugat ca atacurile dintre premier si presedinte strica, dar nu lui Traian Basescu.

"Domnul Basescu este nimeni, din punct de vedere al viitorului. Domnului Ponta poate sa ii strice", a spus presedintele PNL, care considera ca "minciuna lui Basescu trebuie devoalata in strainatate".

Antonescu: Basescu minte grobian si imbatraneste accelerat

Presedintele Senatului i-a raspuns sefului statului, care a declarat despre el ca este "nefrecventabil".

"Antonescu este profund nefrecventabil, spre deosebire de Ponta, care a semnat acordul care spune sa respectam legile statului roman", a spus Basescu.

Basescu: Ponta, un mitoman, un Oprescu de proasta calitate

"Nefrecventabil inseamna un om pe care omologii lui internationali evita sa il intalneasca. Regimul meu de frecventabilitate este unul perfect normal", a raspuns liderul liberal, care a pus declaratiile presedintelui "pe seama unei imbatraniri accentuate" si "a unei incercari jenante de a minti grobian aceasta natiune inca o data", afirmand despre Traian Basescu ca "o fi frecventabil, dar nu e frecventat".

Crin Antonescu a reiterat si faptul ca Victor Ponta nu a facut nicio declaratie care sa il deranjeze, dar si ca cei doi nu se cearta si apoi se impaca in spatele usilor inchise.

"Nu ne-am certat si dupa aia ne-am impacat dupa niste usi. Asa se vede, dar nu e adevarat. Cetatenii au dreptul sa stie care este pozitia publica a unor oameni pe care i-au votat, pe care poate ii vor mai vota. Nu este scandal dupa perdeluta. Nu vine apoi Daniel Constantin sa imi spuna 'Sa mergem noi in casuta sa vorbim acolo'. Nu ma precocupa sanatatea gandirii domniei sale, dar ma perocupa ca este bine sa o tina pentru dansul", a mai afirmat presedintele liberal.

Nu in ultimul rand, intrebat "unde este dreptatea pana la capat" promisa in campania electorala, Antonescu a raspuns: "In multele lucruri, din pacate nu in toate si nu in cele esentiale".

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Crin Antonescu procurori, #Antonescu pact coabitare, #Antonescu declaratii Basescu , #presedinte PNL