Antonescu: Romania se comporta ca o tara care e deja in Schengen (Video)

Marti, 05 Martie 2013, ora 14:08
3142 citiri
Antonescu: Romania se comporta ca o tara care e deja in Schengen (Video)

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat ca Romania se comporta deja ca o tara care a intrat in spatiul Schengen, dar si ca aderarea tarii noastre la aceasta zona nu influenteaza numarul de cetateni care circula in interiorul UE.

Liderul liberal a precizat ca din declaratiile ministrului de Interne german se descrie foarte clar opozitia acestei tari fata de intrarea Romaniei in Schengen, dar si ca pozitia ambasadorului german in Romania, potrivit caruia "pentru Schengen trebuie indeplinite conditii tehnice, dar si de stat de drept", nu trebuie sa fie perceputa ca fiind ostila: "Romania este un stat de drept, nu cred ca ambasadorul vreunui stat din Uniunea Europeana poate sa nege asta".

Ambasada Germaniei: Pentru Schengen trebuie indeplinite conditii tehnice, dar si de stat de drept (Video)

"Daca nu intram in Schengen, e din cauza ca numarul de imigranti ar putea creste si pentru ca in Germania urmeza foarte aproape o campanie electorala. Intrarea Romaniei in Schengen nu influenteaza numarul de cetateni care circula in UE", a spus senatorul PNL.

In acelasi timp, el a aratat ca Romania si Guvernul roman nu sunt vinovate de ceva si ca faptul ca tara nu intra in Schengen nu inseamna ca autoritatile de la Bucuresti nu si-au indeplinit obligatiile.

"Aduceti-va aminte de insusi domnul Basescu, care azi critica Guvernul Ponta, dar care striga foarte tare sa boicotam produsele olandeze. Cand domnul Traian Basescu striga si ameninta cu boicotarea produselor olandeze, asta nu se mai aminteste.

(...) Romania se si comporta ca o tara care este in Schengen, pentru ca are instalatiile, are oamenii, are procedurile la frontiera", a afirmat Crin Antonescu.

Basescu: Germania nu e singura care ar fi votat impotriva Romaniei, e posibil sa fi fost majoritate

Antonescu: Aderarea la Schengen nu a fost niciodata prima prioritate a Romaniei

Totodata, presedintele Senatului a avut o intalnire, marti, cu ministrul de Externe maghiar, Janos Martonyi, afirmand ca "spiritul in care s-a desfasurat aceasta intalnire a fost preocuparea ambelor parti pentru a se intari ce s-a construit si ce s-a pastrat in ultimii 23 de ani in relatia Romania-Ungaria".

Presedintele PNL a facut apel ca "declaratiile sa fie controlate si dintr-o tara, si din alta, pentru a nu inflama nationalismul dintr-o tara sau alta".

Nu in ultimul rand, Crin Antonescu a afirmat ca nu stie ce s-a discutat la intalnirea lui Traian Basescu cu Victor Ponta, Titus Corlatean si Radu Stroe, precizand ca el nu a avut nicio discutie cu presedintele Basescu, "niciun punct comun de cautat si de gasit".

Presedintele PNL a mai comentat si o eventuala candidatura a primarului general al Bucurestiului, Sorin Oprescu, la alegerile prezidentiale din 2014, afirmand ca ar fi foarte bucuros daca edilul s-ar tine de cuvant: "Ma plictisisem sa fiu singur".

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: Ziare.com