Antonescu: S-a generat impresia ca cel putin unul dintre serviciile secrete a inceput sa joace major

Joi, 28 Februarie 2013, ora 23:59
2831 citiri
Antonescu: S-a generat impresia ca cel putin unul dintre serviciile secrete a inceput sa joace major
Foto: Realitatea Tv

Presedintele PNL Crin Antonescu a vorbit despre serviciile secrete din Romania, joi seara, apreciind ca in tara noastra s-a generat impresia ca cel putin unul dintre serviciile secrete a inceput sa joace major, facand referire la SRI.

"Tot acest episod iesit la iveala intre Sorin Rosca Stanescu si Sebastian Ghita, ambii din USL, a scos la iveala niste lucruri. Sunt niste declaratii ale lui Sorin Rosca Stanescu date de un om care are independenta sa, nu l-am pus eu, poate declara orice. Procedural, directorul SRI, la formularea foarte clara a lui Sorin Rosca Stanescu a procedat corect, s-a dus la comisie, a spus nu-i adevarat. (...) Dar domnul Ghita ce declara? 'Noi suntem baietii aia buni, de partea celalata sunt Voiculescu, Nicolae, Antonescu'", afirmat liderul liberal, la Realitatea Tv.

Acesta considera ca in Romania "s-a generat impresia care exista, in mediul politic, ca cel putin unul dintre servicii a inceput sa joace major si aproape la vedere. Cred ca e un lucru rau pentru servicii".

"A doua legenda raspandita e ca eu sunt un mare dusman al serviciilor si ca daca ajung presedinte o sa le decapitez, o sa le dau peste cap. Asta e o legenda care nu-mi foloseste nici mie, in termeni imediati, eu imi clarific ideile si imi vad de treaba", a explicat presedintele Senatului.

Crin Antonescu a enuntat o idee aparuta dupa ce Mihai Razvan Ungureanu a devenit premier, ca "serviciile sunt singurele institutii democratice si progesiste din Romania iar noi trebuie sa ne strangem in jurul lor".

"Sa dea Dumnezeu, dar nu le putem substitui partidelor. La o asemenea deja directie oficiala de propaganda a unora, eu as lua pozitie ca director de serviciu", a spus presedintele liberal, care a subliniat ca se fac "eforturi extraordinare", de a se crea o bresa intre el si premierul Victor Ponta.

"Daca serviciile il asista pe Ponta, e un lucru absolut normal pe care il salut, e premier si e normal ca ceea ce pot oferi serviciile, informatiile. Eu cred ca serviciile il ajuta, se vede ca il ajuta, inseamna ca serviciile isi fac datoria si avem un premier puternic", a declarat senatorul PNL, care a adaugat ca faptul ca nu poate fi suspectat de vreo relatie cu serviciile nu inseamna ca ar avea o ostilitate fata de acestea.

Antonescu: Nu formula "presedinte jucator" m-a deranjat, ci campul de joc al lui Basescu

Vorbind despre modificarea Constitutiei, Crin Antonescu a tinut sa clarifice ca nu l-a deranjat formula de "presedinte jucator", fiind intrebat ce prefera: un presedinte jucator sau un presedinte spectator.

"Nu formula presedinte jucator m-a deranjat, ci campul de joc al presedintelui Basescu. Presedintele trebuie sa joace cat poate pentru tara, pentru Romania, nu sa intre in terenul partidelor politice si al competitorilor politici interni. Sa dea sentimentul nu al unui arbitru, pentru ca arbitrul iti ia mingea la un moment dat. Sa stea frumos acolo si sa nu ia mingea", a spus presedintele PNL.

Nu in ultimul rand, acesta a facut si unele previziuni pentru anul 2018: "Sper ca in 2018 eu sa plec acasa, Victor Ponta sa fie presedinte, iar romanii sa aiba de ales premierul: sa fie Iohannis sau Dragnea".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Crin Antonescu servicii secrete, #Antonescu servicii secrete Romania, #Crin Antonescu presedinte jucator, #Crin Antonescu Traian Basescu , #presedinte PNL