Antonescu: Socialismul romanesc e al dracului de milos cu Ponta, nu cu familiile care n-au ce manca (Video)

Duminica, 06 Aprilie 2014, ora 16:23
3464 citiri
Antonescu: Socialismul romanesc e al dracului de milos cu Ponta, nu cu familiile care n-au ce manca (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Crin Antonescu a criticat, duminica, socialismul romanesc, spunand ca socialistilor le este mila de Victor Ponta si Ilie Sarbu, nu de familiile care nu au ce sa le dea copiilor de mancare.

"Nu am vrut sa comentez insemnarile lui Ponta pe Facebook. Este un lucru serios cand e vorba de un premier, sau de un presedinte de partid cum sunt eu, sa discutam public de legi, masuri, si am fost unul dintre putinii care nu am facut-o.

Cand vad ca presedintele executiv al PSD, vicepremierul si ministrul Liviu Dragnea, face un mic seminar de interpretare a insemnarilor nu ma pot abtine sa nu spun: al dracului de ciudat e socialismul romanesc, sunt milosi, le e mila de familia Ponta sau Sarbu.

Dar ele sunt bine, sa le dea Dumnezeu sanatate, dar cand vom plange de familiile care nu au ce sa dea de mancare copiilor? Cand vor plange de mila sutelor de mii de tati din Italia sau Spania, care strang un banut sa ii hraneasca", a declarat liderul liberalilor, la Piatra Neamt, potrivit Jurnalul.

Antonescu, neinteresat daca Ponta intra in cursa pentru Cotroceni

Seful PNL a afirmat ca nu il intereseaza daca Victor Ponta va candida sau nu la alegerile prezidentiale, adaugand ca Romania ar trebui sa fie o "santinela a libertatii" si sa ii ajute pe cetatenii Republicii Moldova sa intre in Uniunea Europeana.

"Nu ma intereseaza daca si de ce candideaza Ponta, daca toate aceste operatiuni sunt facute ca sa il umanizeze pe Ponta, ca si cum noi ceilalti care nu ne punem mamele la bataie am fi niste animale.

Ma intereseaza ca le-am spus ca am primit 5 milioane de voturi pentru Romania puternica, nu pentru un PSD lacom. Romania puternica nu inseamna familia Ponta sau familia Sarbu si mai puternice, inseamna un stat capabil sa fie santinela libertatii aici, la granita de est a UE si NATO, inseamna sa ii ajute pe fratii de peste Prut in drumul lor spre libertate, un stat in care nimeni sa isi permita sa spuna public ca le va arata romanilor cum este sa se simta in minoritate", a detaliat Antonescu.

Ponta, despre anuntul de pe Facebook ca s-ar retrage din politica: Eram sigur ca...

De asemenea, liderul PNL a afirmat ca Romania nu are nevoie de un presedinte "marioneta a domnilor baroni", ci de un lider puternic.

"Romania nu are nevoie de un premier care isi plange prefacut de mila si care nu stie daca va continua sau se retrage, cum spune Dragnea, la Cotroceni. Dar ce e acolo, azil, sanatoriu, casa de vacanta? Romania nu are nevoie de un presedinte care sa fie acolo la odihna, un presedinte maronieta a domnilor baroni, ci de un presedinte, un guvern, un parlament puternic care sa serveasca un cetatean puternic", a incheiat Crin Antonescu.

Planurile lui Ponta dupa prezidentiale: Las loc altora in politica, recuperez timpul cu familia

Declaratiile liberalului vin in contextul in care premierul Victor Ponta a dat de inteles, vineri, intr-un mesaj postat pe Facebook, ca s-ar putea retrage din viata politica dupa ce PSD-ul va castiga alegerile prezidentiale din noiembrie.

Dragnea, despre presupusa retragere din politica a lui Ponta: A fost inteles gresit, poate se retrage la Cotroceni

Apoi, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca prim-ministrul ar fi vrut sa spuna, de fapt, ca se retrage din disputa politica sau chiar la Cotroceni.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Crin Antonescu , #presedinte PNL