Antonescu: Sunt de acord cu intrarea lui Becali in PNL. Becali: Imi place combinatia Antonescu-Ponta (Video)

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 19:57
5011 citiri
Antonescu: Sunt de acord cu intrarea lui Becali in PNL. Becali: Imi place combinatia Antonescu-Ponta (Video)

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca personal este de acord cu intrarea lui Gigi Becali in randul liberalilor, in prisma candidaturii acestuia la parlamentarele din 9 decembrie sub sigla USL.

"M-a contactat, si-a exprimat intentia sa sustina cu partidul sau USL si dorinta lui de a candida. I-am spus ca din punctul meu de vedere lucrurile sunt deschise si se poate incheia un acord intre USL si PNG. Eu personal sunt de acord", a spus Antonescu, la Antena 3.

Acesta a precizat ca a discutat cu primarul sectorului 6, Rares Manescu, si presedintele PSD, Victor Ponta, despre protocolul cu PNG si respectiv candidatura lui Becali intr-un colegiu din sectorul 6, cei doi fiind de acord, dar ca o decizie finala se va lua in forurile PNL.

"Din punct de vedere juridic, fie o candidatura sub culorile PNL sau PSD, optiunea sa este catre PNL. Ramane ca saptamana viitoare sa luam o decizie oficiala privind acest lucru.

Am discutat cu Rares Manescu si cu Victor Ponta, dar o decizie finala va fi luata de forurile PNL", a explicat Crin Antonescu.

Liderul liberal a incheiat aratand ca nu vede care este problema protocolului PNL-PNG, din moment ce al doilea este un partid mic si doreste sa sprijine USL.

"PNG e un partid intre 1-2%, e mai mult decat nimic. Daca vor sa se indrepte catre sprijinul USL nu vad de ce sa nu luam asta in calcul", a incheiat Crin Antonescu.

Calin Popescu Tariceanu a comentat, joi, acest subiect, considerand ca partidele lui Dan Diaconescu si Gigi Becali sunt nefrecventabile de catre PNL.

Cine crede Tariceanu ca e "nefrecventabil": Becali, Dan Diaconescu sau Dan Voiculescu?

Totusi, fostul premier a fost de parere ca alianta cu PC reprezinta un castig pentru liberali.

Becali: Imi place combinatia Antonescu-Ponta

Gigi Becali a declarat, la acelasi post TV, ca ii place combinatia Antonescu presedinte si Ponta premier, precizand ca cei 3% de care dispune partidul sau nu vor disparea niciodata, fiind electorat crestin ortodox practicant care-l urmeaza orbeste.

"Mi-a placut combinatia asta Antonescu presedinte, care inspira dragoste, si Ponta premier, un administrator cu tarie.

Acel 3% il voi avea mereu, oameni crestini practicanti care ma asculta orbeste", a spus Becali.

Patronul Stelei a comentat si nemultumirile venite din partea unor membri liberali privind intrarea sa in PNL, marturisind ca nu se va lua la cearta cu membrii familiei PNL.

"Eu am batut la o usa, casa PNL, seful casei mi-a deschis usa si m-a invitat la masa. N-o sa ma duc sa ma cert cu membrii familiei", a spus Becali.

Acesta a incheiat explicand ca nu este un politician incosecvent, in prisma deselor schimburi ale taberei politice, ci ca este doar presedintele unui partid mic care a trebuit sa recurga la compromisuri pentru a putea supravietui.

"Patronez un partid mic, a trebuit sa ma fofilez ca sa supravietuiasca partidul si sa supravietuiesc eu politic. Am facut niste compromisuri in interesul meu si al partidului. Am fost obligat sa fiu inconsecvent", a incheiat Gigi Becali.

Becali, candidat la parlamentare sub sigla USL

Gigi Becali a informat, joi, ca PNG si va semna un protocol de sprijin cu USL si ca el va candida la parlamentare sub sigla USL.

Becali candideaza din partea Puterii: Sub sigla USL, nici Obama nu ma bate

Anterior, membri PNL precum Puiu Hasotti sau Mircea Diaconu si-au manifestat dezaprobarea vis-a-vis de aceasta posibilitate.

Citește și:
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
Liderul PSD George Simion a declarat, marţi, în emisiunea Proiect de Ţară România de la Prima News TV, despre o candidatură la prezidenţiale, că mai demult excludea dar acum nu exclude în...