Antonescu: Tariceanu a ales sa fie majordom la Casa Sarbu

Sambata, 26 Aprilie 2014, ora 15:06
2483 citiri
Antonescu: Tariceanu a ales sa fie majordom la Casa Sarbu
Foto: Facebook/Crin Antonescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a reafirmat sambata, la Brasov, ideea ca, in cazul in care liberalii vor obtine un scor sub 20% la alegerile europarlamentare, isi va da demisia, subliniind ca, spre deosebire de fostul lider liberal, Calin Popescu-Tariceanu, care "a devenit majordom la Casa Sarbu", el, personal, isi asuma rezultatul bataliilor electorale.

"Am spus si spun ca PNL si-a stabilit o tinta obiectiva de 25% la aceste alegeri (...), e o tinta realista si in ipoteza vehiculata - pe care nici nu o iau in calcul - ca am obtine sub 20%, imi depun mandatul de presedinte. Adica demisionez, nu-mi depun mandatul ca sa mi-l dati inapoi. Suntem oameni seriosi, la noi onoarea e individuala, nu colectiva, asa cum ne-a anuntat domnul Ponta ca e la PSD. Am spus acest lucru si stiu ce vorbesc", a afirmat liderul liberalilor.

In opinia lui Antonescu, Tariceanu "este in politica, dar nu face politica", alegand sa devina "majordom la Casa Sarbu", din presedinte de partid.

"Cred ca, in politica, nu se poate trai oricum. (...) Unii aleg sa fie in politica intr-un fel si iata, domnul Tariceanu, din presedinte al acestui partid - nu al oricarui partid, al acestuia - a ales sa fie majordom la Casa Sarbu. Asta e! E in politica, dar nu face politica.

Eu inteleg, cel putin in calitate de lider al unui partid, sa ai un proiect, sa ai o strategie, sa avem niste batalii si sa le castigam. In momentul in care batalia se pierde, poti sa desfiintezi armata. Sunt batalii care se pierd, care se castiga, dar cineva trebuie sa-si asume responsabilitatea", a spus Antonescu.

Totodata, el a subliniat ca in mod evident miza acestor alegeri este legata de PNL, toate dezbaterile politice axandu-se pe scorul pe care aceasta formatiune politica il va realiza si nu "daca PSD face peste 40% sau sub 40%" sau "daca noul partid al domnului Basescu sterpeleste mai mult sau mai putin de la vechiul partid al acestuia".

"Discutia se poarta in jurul PNL. Ieri (vineri - n.red.) a fost prima zi de campanie si campania PSD in mediul online a pornit impotriva cui - impotriva cui lupta dansii pe viata si pe moarte? cu Basescu, la Antena 3...A PNL, a mea, a europarlamentarilor nostri. Oare de ce se intampla toate aceste lucruri? Oare de ce toti cei care nu doresc ca PSD sa puna mana pe Presedintia Romaniei si apoi pe tot ce a mai ramas legat prin intermediul acesteia, de ce toti - politicieni, analisti, simpli cetateni, care nu vor sa vada atata rosu in fata ochilor spun: sa vedem care este rezultatul alegerilor europarlamentare?

"USL traieste", pe afisele PSD lipite la Targu Jiu. Antonescu: "V-am spus ca fura"

Pentru ca semnificatia scorurilor pe care partidele le obtin la aceste alegeri europarlamentare vor determina configurarea scenei politice in aceasta toamna", a subliniat presedintele PNL.

Potrivit acestuia, cifrele sondajelor arata ca "PNL este nu doar cea de-a doua forta politica, ci cea mai importanta forta de dreapta, iar rezultatele alegerilor europarlamentare vor trebui sa confirme acest lucru".

"Omul care a venit cu vaporul i-a mintit pe romani"

De asemenea, el a explicat o parte dintre strategiile liberale, pornind de la Alianta D.A., cu PD, la constituirea USL.

"Omul care a venit cu vaporul si la care am contribuit in mod serios sa-l facem presedinte al Romaniei i-a mintit pe romani si ne-a mintit si pe noi si ne-am despartit de el si de partidul lui cand a trebuit si nu am mai acceptat niciun compromis nici cu el, nici cu partidul lui, chiar daca asta ne-a costat patru ani de opozitie. Spuneti-le acest lucru oamenilor, ca nu trebuie sa-l uite. (...)

Am facut un compromis cu omuletul cu barcuta. Omulet, dar partidul e mare, nu-i chiar barca. L-am facut nu cu usurinta, dar cu responsabilitate. Cei care ne intreaba azi: dar ce, nu stiati cum sunt pesedistii, ar trebui sa raspunda la intrebarea daca PDL-ul din 2012 si Basescu ar mai fi trebuit sa pastreze puterea in tara asta si ar trebui sa se gandeasca la faptul ca aceasta alianta si aceasta formula era neaparat necesara pentru a rasturna regimul nedemocratic", a spus Antonescu.

Antonescu s-a contrazis cu sotia intr-o conferinta de presa

Presedintele PNL a aratat ca, potrivit cercetarilor sociologice, "majoritatea cetatenilor vor sa mearga inainte, vor lideri de comunitati competenti si nu baroni".

"Vor sa intram cu totul, cu nivelul nostru de viata, cu locul de munca, cu nivelul de salarizare, cu drepturile de tot felul in Europa. O majoritate a romanilor vor asta si nu vor in republica lui Mazare, a lui Duicu sau a cui o mai fi", a subliniat Antonescu.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Antonescu Tariceanu sluga Sarbu, #Antonescu atac Tariceanu PSD, #Antonescu demisie europarlamentare , #presedinte PNL