Antonescu: Toti parlamentarii PNL vor vota in favoarea motiunii (Video)

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 13:30
1004 citiri
Antonescu: Toti parlamentarii PNL vor vota in favoarea motiunii (Video)
Foto: antena 3

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat luni ca toti parlamentarii din partidul pe care il conduce vor vota in favoarea motiunii de cenzura, care va fi supusa votului miercuri, mentionand ca este convins ca si cei din PC vor face acelasi lucru.

"Toti parlamentarii PNL vor vota in favoarea motiunii. La ora 14:00 ne intalnim cu PSD si PC. Vedem ce mai putem sa facem in aceste doua zile. Exista totala determinarea sa facem tot ce ne sta in putinta pentru ca motiunea sa aiba succes", a declarat Antonescu.

"Prezenta este obligatorie. Nu exista niciun fel de justificare decat situatii extrem de grave de sanatate. Votul, care va fi deschis, pentru dumneavoastra (presa - n.r.) si opinia publica, este in favoarea motiunii. Orice alt fel de vot sau orice absenta se sanctioneaza direct si imediat cu excluderea din PNL", a spus Antonescu.

El a aratat ca se bazeaza pe votul tuturor parlamentarilor PNL, ca are "mari sperante" ca toti parlamentarii PSD sa procedeze similar si ca nu are nicio indoiala ca si parlamentarii PC vor da un vot favorabil.

Acesta a mai spus ca in aceste doua zile se pot face discutii cu grupuri politice, cu UDMR si cu grupul minoritatilor, si ca vor discuta si cu alti parlamentari, individual.

Antonescu a mai spus ca daca exista in PD-L oameni care au inteles ca Romania nu mai poate fi condusa de premierul Emil Boc si care vor vota motiunea, indiferent de interdictiile impuse.

"E un suspans la fiecare motiune. Lasati-l acolo, ca altfel nu ar mai fi interesanta viata politica", a mai spus Antonescu, adresandu-se ziaristilor care il intrebau cum va face Opozitia rost de voturile de care are nevoie sa darame Guvernul.

Crin Antonescu: Nu avem motive de optimism, dar facem ce putem

Duminica, Antonescu a mentionat ca sunt 55% sanse ca motiunea sa nu treaca.

Motiunea de cenzura "Motiunea Romaniei majoritate, motiune populara" a fost citita miercuri in plenul reunit al Parlamentului si va fi votata miercuri. Textul a fost semnat de 209 parlamentari PSD, PC si PNL, dar pentru daramarea Guvernului este nevoie ca ea sa fie votata de 236 de senatori si deputati.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Crin Antonescu motiune, #motiune cenzura PSD , #presedinte PNL