Antonescu: Trecutul lui Voiculescu este o problema mica

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 22:42
3687 citiri
Antonescu: Trecutul lui Voiculescu este o problema mica
Foto: Realitatea TV

Crin Antonescu, presedintele PNL, considera ca faptul ca Dan Voiculescu a colaborat in trecut cu Securitatea nu reprezinta un impediment in ceea ce priveste alianta PNL-PC.

"Trecutul domnului Voiculescu este o problema mica. O problema mult mai mica fata de prezentul altor domni, daca ma refer la PD si anturajul sau", a declarat Crin Antonescu miercuri seara la Realitatea TV.

Acesta a mai spus ca a ales sa faca o astfel de alianta pentru ca "PC exista pe scena politica si parlamentara, este in Opozitie, are si el niste oameni si niste valori care conteaza".

De asemenea, liderul PNL a declarat ca, din punctul de vedere al politicilor economice, compabilitatea dintre PNL si PC este majora.

In privinta unor viitoare colaborari, Antonescu a spus ca este deschis propunerilor, cu o exceptie. "Suntem deschisi colaborarilor, mai putin domnului Basescu si partidului sau", a comentat Antonescu.

Atat Antonescu, cat si liderul PSD, Victor Ponta, sunt de acord ca trebuie sa se hotarasca asupra unei aliante electorale si ca apoi se pot intelege asupra unui candidat unic la presedintie sau asupra unui premier comun.

"Eu simt ca am sprijinul PSD acestei constructii cu PNL", a spus si Victor Ponta la Realitatea TV.

PNL face alianta cu Partidul Conservator (Video)

De asemenea, Ponta nu a ratat ocazia de a "trage sageti" catre Traian Basescu, mentionand ca viitorul presedinte al tarii ar trebui sa nu mai faca foarte multe sugestii.

"Eu cred ca pasul important este sa iesim din ceea in ce am stat in 2010: mereu reactie si critica la Basescu. Pasul este de a veni si nu doar a spune ca Basescu e rau. Viitorul presedinte al Romaniei ar trebui sa nu mai faca sugestii foarte multe. Sa nu mai spuna CSM-ului pe cine sa aleaga. Presedintele Romaniei ar trebui sa isi mai vada de ale lui. Basescu se ocupa de lucruri care nu tin de el. Sa faca ce trebuie, nu sa ne dea subiecte de dezbatut", a spus Ponta.

De asemenea, acesta a mentionat ca oamenii au inceput sa creada ca anormalul este normal si ca trebuie neaparat sa se revina la un sistem de normalitate.

"Revenirea la normalitate nu va fi usoara. Va fi ca dupa '89 sau ca dupa caderea lui Hitler", a continuat liderul PSD.

Intrebat daca au discutat despre cine si ce functii va ocupa, Ponta a spus ca au fost aduse in discutie si aceste aspecte, insa a fost rezervat in a spune ce functie ar dori sa ocupe daca ajunge la putere.

"Ma gandesc la ambele functii, dar pe etape. Deocamdata am trecut de doua ori prin etapa de ministru, sa vad daca sunt in stare sa mearga mai departe", a marturisit liderul PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Crin Antonescu PNL, #alianta PNL PC, #PSD PNL PC , #presedinte PNL